Sa pripremama za drugi dio sezone krenuli su i fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva, a u borbu za plasman među šest najboljih u Prvoj ligi Republike Srpske povešće ih novi trener Milan Gutović koji je nedavno na ovoj funkciji zamijenio Gorana Simića.

Novi strateg “sokolova” računa na fudbalere koji su iznijeli teret jeseni, a nada se i da bi u narednim danima mogao da dobije nekoliko kvalitetnih pojačanja. Već u startu vidjelo se da je atmosfera mnogo pozitivnija nego prije, a to je zasluga predsjednika Ljubiše Ćosića koji je uspio da obezbijedi sredstva i izmiri sva dugovanja prema igračima.

– Svi su u pogonu, jedino još čekamo golmana Ivana Butorovića koji je opravdano kasnio. Naravno da ćemo tražiti pojačanja, i to, po mogućnosti, u svakoj liniji bar po jedno. Znam da je u zimskom prelaznom roku veoma teško naći kvalitetna pojačanja, ali nećemo odustati – istakao je trener Slavije Milan Gutović.

Jedini cilj “sokolova” u prvih šest kola jeste da nadoknade bod zaostatka za Podrinjem iz Janje i izbore plasman u Ligu za prvaka.

– Drugi dio sezone biće izuzetno naporan, pogotovo za ekipe koje se budu borile za opstanak, i nastojaćemo da to izbjegnemo. Mislim da smo u stanju da budemo među šest, iako nam u prvom kolu u goste dolazi lider, banjalučki Borac. Uostalom, da ne vjerujem da možemo ostvariti taj cilj, ne bih se ni prihvatao ovog posla –tvrdi Gutović.

Uporedo sa formiranjem tima za proljeće, Gutović će morati i da popuni svoj stručni štab.

– Trenutno, moja desna ruka je Ratko Dujković, trener golmana, i on je za sada jedini siguran. Razgovaramo sa još dva trenera i nadam se da ćemo uskoro imati kompletan stručni štab – rekao je novi-stari trener Slavije.

Najveći dio priprema “sokolovi” će odraditi u Istočnom Sarajevu i okolini, a postoji i naznaka mogućeg odlaska u toplije krajeve.

– Već godinama Slavija ima velikih problema sa zimskim pripremama zbog izuzetno lošeg stanja terena. Odlučeno je da zakupimo neki od terena sa vještačkom travom dok u martu ne počne izgradnja našeg. Možda jedan period provedemo na primorju, bar sedam dana. Planirali smo da odigramo minimalno četiri ili pet utakmica i to protiv jakih rivala – istakao je Gutović.

Slavija je u jesenjem dijelu Prve lige RS osvojila samo pet bodova na gostujućim terenima i trener Gutović je svjestan da njegov tim mora da se uveliko popravi u tom segmentu.

– Uporedo sa fizičkim i taktičkim radom na terenu, moraćemo poraditi i na mentalnoj pripremi utakmica, pogotovo onih gostujućih, kako bismo popravili pristup igri. Ako u tome uspijemo, onda sam siguran u mnogo bolje rezultate, pogotovo na strani – otkriva Gutović novinu u radu.

“Glas Srpske”