Kraj godine onako kako i dolikuje, u stilu!

U restoranu „Kanjon“ na obalama Vrbasa fudbalski klub Krupa oprostio se od 2017. godine zajedno sa brojnim prijateljima.

Pred oko 150 zvanica, među kojima su bili predstavnici najviše izvršne i zakonodavne vlasti kako Republike Srpske, tako i Grada Banjaluka, sponzora, članova Stručnog štaba, predstavnika medijskih kuća, simpatizera i prijatelja kluba….. u opuštenoj atmosferi rekapitulirala se godina na izmaku, i pravili planovi za neke nove izazove.

Prdsjednik Upravnog odbora Draško Ilić poručio je da projekat FK Krupa ima perspektivu, i ono najvažnije, da je zasnovan na čvrstim temeljima.

Sada već pomalo davne 1983. godine na poljančetu koje smo od milja zvali „Jagodina“ osnovan je klub, koji je u nekoliko faza došao do ovoga danas što imamo, i na što smo ponosni. A, ponosni smo na mnogo toga, od infrastrukture, preko ljudi koji rade u klubu, cijeog tima Stručnog štaba, igrača svih selekcija, pa do naših navijača. Na kraju kada imate sve posloženo kako treba, onda i rezultati nisu mogli izostati, a oni kažu da je Krupa u ovom trenutku klub broj 1 Republike Srpske. Imamo čvrst temelj da vjerujemo da će kao nagrada u godini pred nama doći i izlazak na međunarodnu scenu, kako bi zaokružili jednu uspješnu cjelinu –poručio je Ilić, a onda se okrenuo još nekim aktulenim stvarima u klubu:

U potrazi smo za najboljim riješenjem oko vlastitog omladinskog kampa u gradu Banjaluci. Da li će to biti lokacija u prostoru kasarne Kozare, ili negdje druge vidjećemo, ali želimo jaku omladinsku školu. Krećemo i sa postavljenjem reflektora, koji nisu uslov za sezonu 2018/2019, ali Krupa će ih imati! Ovih dana znaćemo nešto više i oko transfera naših igrača u inostrane klubove, a riječ je o ponudama za Koljića, Vukotića i Jašarevića. Nismo licitirali, obećavali milione, ali sav posao oko njihovih novih angažmana je pri samom kraju, i mogu samo da kažem da će od njih koristi imati kako sami igrači, tako i naš klub. Predstojeći praznici neka nam budu svima srećni, da ih provedemo u krugu najbližih, a onda ponovo u nove radne pobjede – poručio je Draško Ilić, prvi čovjek FK Krupa.

Predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sa ponosom ističe da je Krupa klub na koji bi trebali da se ugledaju svi sportski kolektivi u okruženju.

Bio sam svjedok rađanja ovog kluba i grupe entuzijasta koja se okupila oko njega. I tada se pričalo da će na ovaj prelijepi komad zemlje na obalama Vrbasa doći Evropa. U mnogim segmentima je i stigla, ali izgleda je lokomotiva cijelog mjesta Fudbalski klub koji je po mnogo čemu posato uzor i onim najvećim – poručio je Čubrilović.

Kažu da je tajna uspjeha u jednostavnosti, a ona u ovom vremenu stanuje u Krupi na Vrbasu….