Nekadašnji fizioterapeut Borusije Dortmund Frank Colner pričao je o svom iskustvu s bivšim trenerom Milionera Jirgenom Klopom, koji posljednjih godina sa velikim uspehom predvodi Liverpul.

Colner je naglasio i ulogu srpskog trenera Željka Buvača, do 2018. desne ruke njemačkog stručnjaka.

Klop je poseban momak. Većinu dana sam mislio: “Kakav kul čovjek”, ali ponekad se činilo kao da je egocentričan. Jednom me nazvao Blažikovski, koji se vratio u klub posle obaveza u reprezentaciji Poljske. Rekao mi je da neće moći da trenira zbog povrede mišića, ali da će svakako da dođe na timski sastanak. Prije sastanka, otišao sam kod Klopa zajedno sa Kubom i ispričao šta se dogodilo. Jirgen je izgubio raspoloženje, vjerovatno zato što je u tom trenutku saznao za povredu Blažikovskog – rekao je Colner i potom naglasio ulogu Željka Buvača, dugogodišnjeg Klopovog asistenta u Majncu, Dortmundu i do aprila 2018 u Liverpulu.

Jirgen Klop

– Buvač se često pojavljivao u takvim trenucima i govorio: ‘Klopo, popuši cigaretu i smiri se.’ Bio je jedan od najboljih pomoćnih trenera s kojima sam ikad radio. Ali Klop je imao onu stvar da se izvini kad shvati da je otišao predaleko.

Buvač je od 1. februara ove godine sportski direktor moskovskog Dinama.

“Sport klub”