Na “Predgrađu” snivaju otvorenih očiju!

Željezničar Sport team ovog ljeta slavi veliki jubilej, 100 godina kluba iz Banjaluke, a najljepši poklon dobiće izgradnjom moderne tribine, i to isključivo iz vlastitih redova!

-Za 10-ak dana reću radovi na izgradnji nove savremene tribine sa krovom, svečanom ložom, te klupskim prostorijama ispod nje. Tribina će se praviti na mjestu sadašnje montažne tribine. Nadamo se da će sve biti gotovo do početka septembra – istakao je Zlatko Davidović, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Sport team.

A, plan je da se tribina svečano otvori 14. septembra kada će povodom vijeka kluba biti odigran međunarodni turnir “Meridian Kup”, na kojem će nastupiti eminentne ekipe iz cijelog regiona.

-Učešće su potvrdili Crvena zvezda, zagrebački Dinamo, Maribor…..Biće tu još velikih ekipa, a turnir će se igrati u dvije starosne kategorije, U-13 i U-15. To je samo nastavak onoga što već radimo godinama, jer mi svakog septembra imamo ovakav turnir, sada su svečarske prilike i zato on mora bii ogledalo svega u proteklih 100 godina – naglasio je Davidović.

A, to nije sve što se tiče novosti na “Predgrađu”.

-Po završetku tribine krećemo sa radovima gdje su postojeće svlačionice. Taj objekat se ruši i pravimo novi savremeni višenamjenski objekat u čijem sklopu će biti moderan kafić, teretana, te poslovni prostori od kojih će klub živjeti. Naš stadion je bukvalno u širem centru grada i šteta je ne iskorisiti sve mogućnosti koje nam se nude – dodao je Davidović.

I to nije opet sve!

-Mislimo i na ono gdje je sve počelo, a to je naš balon kod Rebrovačke crkve, gdje je i krenula priča o Želji sa školom Sport team. Pokraj balona gradimo teren sa vještačkom traavom na otvorenom dimenzija 45×30 metara za naše najmlađe polaznike. Želimo da spremni izađu iz škole i da im prelazak na “Predgrađe” što lakše padne, a to ćemo svakako dobiti sa ovim terenom. Naš prevashodni cilj ostaje razvoj omladinske škole, i ulaganje u našu djecu. U njima i sa njima crpimo svu pozitivnu energiju, da sa uslovima koje ćemo imati dobijemo jedan savremen stadion, koji će biti na ponos Banjaluke, ali i regije, Školu imamo, sada je na redu infrastruktura. Kada to spojimo, samo nam je nebo granica – zaključio je Zlatko Davidović.

Ubjedljivo najbolja omladinska škola, ne samo u Republici Srpskoj, već i mnogo šire, radi na jedini ispravan način. Ulaganjem u budućnost, iz koje se vidi perspektiva…..