Tanja Račić je najbolji student Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Banjaluci sa prosjekom  ocjena 9,38. Povodom izuzetno uspješno završenog školovanja uručena joj je zlatna značka sa likom Nikole Tesle. Tanja potiče iz sportske porodice, sa dvije sestre je ostvarila zapažen rezultat u plivanju na međunarodnoj sceni. Uspješan je trener skijanja, a poznta je široj javnosti i kao fudbalski sudija. Treutno je sudija Premijer lige FS BiH za žene, a ispunila je sve uslove i očekuje je i znak FIFA sudije.

Tanja je ugodno iznenađena priznanjem, a posebno je zahvalna Univerzitetu i Fakultetu što će joj biti omogućeno da tokom pripravničkog staža potvrdi stečeno znanje, i samouvjereno obećava da će opravdati ukazano povjerenje i  (p)ostati stalni akademski kadar.

Naime, poučeni činjenicom odliva mozgova odgovorni na Univerzitetusu su odlučili uvesti praksu zadržavanja najboljih studenata na fakultetima. Nakon što odrade pripravnički staž, najbolji koji potvrde stečeno znanje, će bili zadržani na fakultetu.

Tanja u svemu teži savršenstvu, ali je radosna što joj savršeno poznavanje Engleskog jezika neće biti potrebno, jer joj je, po svemu sudeći obezbjeđen posao u rodnom Gradu.

I ko to kaže da pištaljka i knjiga ne mogu ruku pod ruku,….