Borac je na terenu izborio pravo da se u BH eliti takmiči i sljedeće sezone. Međutim, to nije dovoljno. Da bi izabranici Darka Vojvodića i naredne sezone bili dio premijerligaškog karavana neophodno je da uprava do 20. maja obezbijedi 150.000 maraka za dobijanje licence!

Još veći problem za klub, pored duga prema Poreskoj upravi je dug prema Školi fudbala “Džaja”. U klub je stigla izvršna presuda, prema kojoj je Borac dužan da plati 594 677, 11 KM.

– Taj dug koji imamo prema “Džaji” je rak rana kluba. Dug je izvršan i ne može se više osporiti. Ja zaista ne znam zašto se niko iz prethodnih uprava nije pojavljivao na sudu i mi sad imamo veliki problem. Gledajte cifra je velika i za mnogo veće klubove od Borca. Međutim, mi to moramo na neki način riješiti. Svjetlo na kraju tunela, koliko god to čudno zvučalo je činjenica da nam na naplatu dolaze dugovi koje je aktuelna uprava napravila da bi pokrila stare dugove, odnosno one koji su napravili naši prethodnici, a sve da bi klub mogao normalno da živi. Ako riješimo pitanje licence smanjićemo 90% problema. Nadam se da nećemo sljedeće sezone ponovo morati kretati iz Prve lige Republike Srpske. To bi praktično značilo kraj Borca! U pat poziciji smo, novac nam je neriješiv problem. Iskoristili smo, da tako kažem pomoć prijatelja, ispucali smo sponzorske ugovore za tekuću sezonu, a novi sponzorski ugovori stupaju na snagu od 1. jula. Da kažem i to da smo već dogovorili nastavak saradnje sa većinom sponzora. Jednostavno moramo izmisliti novac do 20. maja –poručio je Vico Zeljković.