Fudbaleri Radnika vratili su se na lidersku poziciju. Nakon četiri kola u kojima je bi­o drugi, bijeljinski tim je iskoristio poraz Laktaša u Kozarskoj Dubici da se osamostali na vrhu.

Trener Velibor Đurić ističe da je i na početku sezone rekao da je cilj ekipe da bude pri vrhu i da se i dalje ne opterećuje toliko trenutnom pozicijom. U jesenjem dijelu polusezone prvi zadatak je bio napraviti okosnicu tima za proljećni dio.

Radnik je na startu priprema imao devet novih igrača, a kasnije su došla još četvorica, tako da je potrebno vrijeme da se ekipa uigra i napravi pravi tim.

– Naravno da je lijepo biti na vrhu, posebno kad se zna da u ovih 15 kola nismo doživjeli poraz. To je svakako rezultat za pohvalu i nije ga lako ostvariti, jer je posebno na gostovanjima veoma teško. Svi žele da pobijede ekipe iz vrha i bivše premijerligaše poput Rudar Prijedora, Leotara i nas, te su posebno motivisani. U ovom prelaznom roku doveli smo 13 novih igrača, tako da je naš cilj na startu prvenstva bio da budemo pri vrhu i da stvorimo kostur ekipe koju ćemo nadograditi na zimu. Uspjeli smo u tome, sad smo prvi i u dva posljednja kola sve je u našim rukama kako bismo zadržali tu prvu poziciju. Ne opterećujemo se time, čvrsto smo na zemlji. Rekli smo i na početku da ćemo iskoristiti šansu ako nam se ukaže i ovo je sad situacija koja nam odgovara. Možemo da budemo zadovoljni jer smo stalno na prvoj, drugoj poziciji, formirali smo okosnicu tima i sa optimizmom možemo gledati u nastavak takmičenja – istakao je Đurić.

Do kraja jesenjeg dijela šampionata ostala su još dva kola u kojima će Radnik dočekati Romaniju, a zatim ide na derbi protiv Rudar Prijedora, koji je jedan od rivala za prvo mjesto. Takođe, u posljednjem kolu drugi derbi će biti odigran u Trebinju, gdje će se sastati Leotar i Laktaši.

– U dosadašnjem dijelu prvenstva uvijek smo išli meč po meč. Tako je i sad. Razmišljamo samo o duelu u nedjelju protiv Romanije i spremamo se za to i tek kad bude završen taj meč, mislićemo o derbiju protiv Rudar Prijedora, koji izlazi iz rezultatske krize. Sigurno je da će se voditi velika borba do kraja – poručio je trener Radnika.