I dok su igrači još na zasluženom odmoru, za klupsku upravu i trenera Velibora Đurića nema pauze. Ubrzano se radi na dovođenje adekvatnih pojačanja, a pripreme za proljećni dio sezone počinju 12. januara.

– Početak priprema je zakazan za 12. januar sa početkom u 12 časova. Dvadesetak dana ćemo raditi u Bijeljini, pa bi krajem januara ili početkom februara najvjerovatnije otišli na pripreme u Medulin, gdje smo bili prije dvije godine i imali smo sve uslove za dobar i kvalitetan rad – kaže trener Radnika Velibor Đurić.

Bijeljinci bi tokom zimskih priprema odigrali nekoliko kvalitetnih utakmica kako bi tempirali formu za nastavak sezone u Premijer ligi BiH, i grčevitu borbu za opstanak.- U planu nam je da odigramo šest do sedam prijateljskih utakmica i da na kontrolnim utakmicama isprobamo sve igrače na koje računamo kako bi spremno dočekali početak prvenstva – ističe Đurić.U Radniku razmišljaju o dovođenju kvalitetnih pojačanja, ali za sada trener ’’Plavih’’ nam nije potvrdio koji su igrači na skeneru, pa je ostao zagonetan.

– Tačno je da su nam pojačanja potrebna, sve radimo u koordinaciji sa klupskom upravom, za sada ne mogu da potvrdim bilo čiji dolazak ili odlazak iz kluba, trenutno sagledavamo ponudu i potražnju a sportska javnost će biti upoznata kada neko od igrača dođe u naš klub, za sada su sve špekulacije i nagađanja – kaže Đurić.

Ono što brine stručni štab Radnika, to je povreda Faruka Gogića u susretu protiv Veleža u 15. kolu, on je propustio finiš prvenstva i njegov povratak na “zeleni teren” u prvoj fazi priprema je još neizvjestan.

– Koliko sam obaviješten Gogić ide u ponedeljak na operaciju, i po nekim našim procjenama on će propustiti prvi dio priprema, ja se nadam da sanirati povredu ipa će do kraja januara kada otpočinje druga faza pripremnog ciklusa oporaviti se i biti među putnicima za Medulin – zaključio je na kraju trener Radnika Velibor Đurić.

Kako saznajemo klub su napustili Amar Tahrić i Bojan Marković, oni su se vratili sa pozajmice u Borac, dok je sve izvjesniji odlazak golmana Azura Aljkanovića.

Sport Bijeljina