Fudbaleri Radnika u derbiju proljećnog dijela sezone savladali su kao gosti direktnog rivala u borbi za titulu i plasman u Premijer ligu Laktaše sa 2:0 i napravili veliki korak ka ostvarenju zacrtanog cilja.

Izabranici Velibora Đurića ostvarili su veliki trijumf i sada imaju deset bodova više od Laktaša.

– Jesmo napravili bodovnu razliku. Mnogo nam je značajna ova pobjeda, ali nikako ne smijemo pomisliti da je sve gotovo. Ima još deset utakmica, punih 30 bodova je u igri. Dakle, nastavljamo ozbiljno i odgovorno, a želimo naravno šampionsku titulu. Nećemo se opuštati. Idemo od utakmice do utakmice – rekao je Đurić.

Prezadovoljan je izdanjem svojih pulena u Laktašima.

– Sve je bilo izvanredno, a prvo moram da zahvalim Laktašima na prijemu. Bilo je odlično. Atmosfera, ponašanje aktera derbija odlično. Rezultat za nas povoljan. Mislim da je bio praznik fudbala u Republici Srpskoj. Želio bih da svaka utakmica u našem šampionatu liči na ovu. Još jednom hvala domaćinu na gostoprimstvu. Mislim da smo i mi prema njima u Bijeljini bili gostoprimljivi i naravno hvala mojim igračima. Mi smo svoje šanse iskoristili, Laktaši nisu i idemo dalje – nastavio je Đurić.

I glavni arbitar Luka Bilbija bio je na visini zadatka.

– Kamo sreće da na svim mečevima sude ovakvi arbitri. Utakmicu je vodio sjajno. Oba kluba su imala mogućnost da igraju, da ne razmišljaju ko i kako sudi. Bilo je fantastično – dodao je Đurić.