Novak Đoković je pobijedio Dominika Tima u finalu Australijan opena i po osmi put u karijeri postao šampiong tog turnira.

Đoković je  preživio dramatičan meč i, poslije preokreta, savladaoAustrijanca sa 3-2 u setovima (6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4).

Iako je Novak osvojio prvi set, Tim je uspio da iskoristi drastičan pad u igri protivnika i povede sa 2-1, ali je Srbin došao do preokreta posle četiri sata tenisa.

On je svoju besmrtnost u Australiji potvrdio činjenicom da nikada nije izgubio finale, ali i time da je jednom nogom bio u porazu poslije tri odigrana seta, ali je uspio da se vrati i – trijumfuje u velikom stilu.

Takođe, Srbin se vratio na prvo mjesto ATP rang liste, sa kojeg ga je krajem prošle sezone zbacio Nadal, a na meču protiv Tima je je prvi put u karijeri, poslije sedam neuspjeha zaredom, preokrenuo zaostatak od 2-1 u setovima u Grend slem finalima.

Ujedno je i povećao prednost nad Austrijancem u međusobnim susretima na 7-4, a po broju Slemova se približio Rafi, koji ima 18, i Rodžeru, koji ima 20.

“B92”