U sklopu grassroots aktivnosti NS/FS BiH predstojećeg vikenda će početi takmičenje u regionalnim ligama za djevojčice do 13 godina starosti. Klubovi su podijeljeni u tri grupe – Jug, Sjever i Zapad.

Među ekipama se našla i FK Mladost Glamočani, koji će tako nastaviti kontinuitet dobrog rada u deceniji, koliko ovaj uzoran kolektiv i traje.

– Napravili smo jedan iskorak, jer pored turnira, te kampa Partizana kao brendova našeg kluba, ovo je treći projekat na koji smo ponosni, jer riječ je o takmičenju koje je pod pokroviteljstvom FSBiH. Imamo dobru i talentovanu generaciju djevojčica, koja će imati šta pokazati u ovom takmičenju – istakao je direktor i trener Mladosti Milenko Petrović.

Turnir grupe Zapad biće održan u nedjelju, 30. oktobra u 11:00 sati na stadionu FK Sloga u Trnu gdje će se takmičiti NK Željezničar 2011 Bosanska Krupa, ŽFK Sloga Prijedor, FK Mladost Glamočani – Laktaši i ŽFK BSK-Spartak 2013 Banja Luka.

U grupi Jug će se takmičiti ekipe SFK 2000 Sarajevo, ŽF/NK Emina Mostar, NK Inter Posušje i ŽFK Leotar Trebinje, a turnir će biti održan u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ u Sarajevu 29. oktobra.

U istom terminu na stadionu „Ešref Pustahija“ u Semizovcu na programu je turnir grupe Sjever gdje će se učestvovati ŽFK Radnik Bumerang Bijeljina, ŽFK Vogošća, ŽNK Fortuna Živinice i ŽNK Krivaja Zavidovići.