I dok neki fudbalski predsjednici ne mogu se pohvaliti ni igranjem na turnirima po zborovima, neki će u “amanet” svojim unucima ostaviti i sjećanja na “Old Traford”.

Jedan od tih jeste i Darko Ljubojević, vedeta Borca, Crvene zvezde, …., danas  potpredsjednik FSBiH.

Imao je blistavu karijeru, igrao protiv strašne Barselone na prepunoj “Marakani”, i ne samo igrao već bio i igrač utakmice, plesao je i po “Nou Kampu”.

Ova fotografija nastala je 2000. godine, kada je Darko u dresu mađarskog šampiona MTK -a igrao Ligu šampiona. Duel na “Old Trafordu” sa velikim Mančestrom Junajtedom nije mu ostao u lijepom sjećanju samo po rezultatu (0:5), ali po mnogo čemu jeste. Kao i ovaj duel na slici sa Huan Sebastijanom Veronom, a sličnih je bilo i sa Nistelrojem, Bekamom, Gigsom, Skolsom, Solksjerom,…

U revanšu je bila već druga priča, ravnopravna borba i 0:0.

Prije nekoliko dana Darko je po drugi put postao i otac. Pored sina, dobio je i ćerkicu. Veselje u porodici Ljubojević je veliko, prinove se redaju na sve strane.

Majstore, neka ti je sa srećom i sa naše strane,….

 

Pošaljite fotografiju

Želite da i dio vaše istorije otrgne se od zaborava. Pošaljite fotografiju, napišite nekoliko riječi ili rečenica, i naćiće te se u kultnoj rubrici našeg portala “da se ne zaboravi”. Sve ono što mislite da vrijedi, a niste imali s kim da podijelite, pošaljite na adresu dopisnici@localhost/pravda. Otrgnite utakmicu od zaborava, novogodišnje slavlje, ili ispraćaj prijatelja u vojsku. Možda želite da vidite svoju požutjelu fotku sa mora, ili planine, a imate i uspomene sa sela kojeg više nema,…Javite se i vratićemo kroz priču i fotografiju bar djelić ljepših vremena,….Vaša pravdabl,……