Današnja sjednica IO FS RS je pokazala da diktatura i poltronstvo većine opterećenih ličnim protivpravnim interesima, vodi klubove koje predstavljaju, fudbalsku organizaciju i fudbal u Republici Srpskoj u potpunu propast. Dijagnozu stanja u fudbalu i fudbalskoj organizaciji, je na današnjoj sjednici konsatatovao član IO Milorad O Lale, navodeći u diskusiji, koju je vodio poslije izvještaja o takmičenju Prve lige FS RS, koji je podnio Komesar takmičenja Đorđe Starčević, da je takmičenje vođeno katastrofalno i tražio Starčevićevu smjenu. Očekivanje da Đorđe Starčević može uspješno voditi takmičenja Prve lige je subjektivno, jer isto radi čitavu deceniju, a duboko je zagazio u osmu deceniju života.
Pogrešnim i nepravovremenim samovoljnim odlukama Starčevića, a i Kovačevića su najviše pogođeni klubovi iz istočnog dijela, Sutjeska i Drina iz Zvornika.

Rade Vasiljević član IO FS RS iz Foče je iz moralnih razloga podnio ostavku na ovu funkciju za razliku od Mirka Miloševića koji, ne da nije podnio ostavku, nego je svojim glasom donio prevagu na štetu zvorničke Drine čime je potvrdio da su mu lični protivpravni interesi iznad interesa klubova zvorničkog područja koje predstavlja i trebao bi zasatupati.

Fudbalom i fudbalskom organizacijom u Republici Srpskoj dugi niz godina opterećuje diktatorski režim kojim upravlja Mile Kovačević. Bespredmetno je izvještavati o početku takmičarskih sezona ako se zna da su šampionska titula i opstanak zagarantovani onome ko plati više. Republička inspekcija je 2016. godine zapisnički konstatovala izbornu prevaru kojom je izabran Kovačević, a ne Jelić, ali obećano rješenje nikada nije doneseno jer inspekciju je posjetio MITO.

Ipak fudbal u Republici Srpskoj nije samo igra diktator ga je pretvorio u zajebanciju. Sve dok ne stvorimo pravnu državu, do tada će se Kovačević i družina sladiti sa gotovo milionom KM iz budžeta FS RS.