I Poslije Dijane Vasić imaćemo Dijanu Vasić!

Ne više onako gracioznu na parketu, ali sada sa višegodišnjim iskustvom najbolja poslijeratna odbojkašica na ovim prostorima odlučila je da svoje golemo znanje prenese na najmlađe. Imaće šta i od koga naučiti….Sa radom u Brčkom kreće odbojkaška akademija “Dijana Vasić” , upis je u toku, svi zainteresovani dječaci i djevojčice uzrsta od osam do 12 godina dobro su došli…

Poslije 21 godine aktivnog igranja odbojke kako u BiH tako i u komšijskim državama Srbiji i Hrvatskoj, poslije više nego uspiješne karijere, kako u klupskom tako i reprezentativnom dresu,riješila sam da krenem sa svojom pričom i pokušam da prenesem svoja iskustva i znanja budućim generacijama. Bicć prezadovoljna ako upola budem dobar učitelj-trener- vaspitač kao što sam bila igrač. Ciljevi su svakako ohrabrivanje djece da se bave sportom-odbojkom jer će tako steći znanja i vještine za budući život. Naučiće kako da se nose sa pobjedama i porazima,poštovanju fer -pleja,steći samopouzdanje, izgraditi sportski karakter, razviti navike zdravog života, a sve uz kvalitetnu obuku, treninge, igru i druženje. Vjerujem da ova priča ima potencijal, talenta kao nacija i podneblje imamo, ali ga treba radom nadograditi. Zato i pokrećem akademiju – poručila je brčanska princeza.

Sa Dijanom Vasić biti princeza nije teško, pa makar i ona odbojkaška….Ona nema čaroban štapić, ali formulu ima: “rad, rad, i samo rad”. Onda i snovi postaju stvarnost….