Stižu novogodišnji i Božićni praznici, djeci, ali i odraslima nekako najmiliji, jer u to vrijeme atmosfera je nekako najbolja, rad ne pada teško, pogotovo mališanima…..

U školi fudbala Mladost iz Glamočana sve ide po planu i programu. Nakon organizovanja pokaznih treninga za vrtiće, na red su došli i prvačići iz Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Trna. U šest sati koliko su treninzi ukupno trajali, pod kontrolom trenera Marine Ševo i Ranka Babića u balonu su se smjenjivali dječaci i djevojčice iz četiri odjeljenja. Zainteresovani, uzbuđeni, razigrani mališani redom su izvršavali sve zadatke koji su pred njih stavljeni.

– Svi smo svjesni koliko su današnja djeca aktivna, da većinu vremena provode u kući igrajući igrice. Veoma je važno da se bave sportom, a ovo je bila idealna prilika da se upoznaju sa radom jedne od najboljih škola fudbala u našem okruženju. Škola fudbala Mladost dosta posvećuje radu sa djecom i rado smo se odazvali njihovom pozivu. Nadamo se da će u budućnosti više djece imati priliku da bude dio ovakvih projekata i da će se upisati na treninge bilo kojeg sporta – rekla je Mira Popović, zamjenica direktora OŠ “Desanka Maksimović.

U ŠF Mladost veoma su ozbiljno shvatili ovakve susrete, jer početak je najvažniji, da djeca steknu radne navike, a opet da se edukuju kroz igru, i opet samo igru….

– Najvažniji zadatak roditelja, učitelja, trenera je usmjeriti djecu na pravi način. Pokušali smo da pokažemo djeci koliko je važno da se bave nekim sportom, da se druže i uživaju u igri. Mislim da smo u tome uspjeli, jer su djeca bila oduševljena treningom i cjelokupnim programom koji smo im priredili. Želim ovim putem da se zahvalim zamjenici direktora, Miri Popović, kao i učiteljima i učiteljicama naših malenih drugara koji su bili sa nama. Siguna sam da mnogima od njih ovo nije naše posljednje druženje – napomenula je Marina Ševo.