Željko Ražnatović Arkan (48) i njegovi prijatelji Milenko Mandić (44) i Dragan Garić Gara (47) ubijeni su 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu “Interkontinental” za svega deset sekundi, a možda i u kraćem intervalu!

Ovo je utvrdio sudski vještak balističar, koji je naveo da je u tom roku ispaljeno devet projektila, sa koliko su pogođeni Arkan i njegovi prijatelji.

Balističar Milan Kunjadić je na suđenju rekao da je pucano iza stuba i da su čaure pale u žardinjeru. Sud je utvrdio da je neosnovana tvrdnja odbrane osuđenog Dobrosava Gavrića (43) da su na njegovom kaputu pronađeni tragovi nitrata jer je “bacao petarde” dok je čekao Novu godinu na Paliću.

– Takva odbrana je neprihvatljiva, jer su iskazi svjedoka i dokazi ukazali da su tragovi nitrata bili na donjim ivicama Gavrićevog kaputa, kao i u rukavicama nađenim u kaputu koji je nesporno nosio – zaključio je sud.

FOTO: PULS ASFALTA

Sud je odbacio primjedbe okrivljenih i njihovih branilaca da je neko za vrijeme uviđaja podmetnuo čaure u žardinjere.

– Na licu mjesta nije nađen nijedan drugi materijalni trag koji bi ukazivao da je još neko pucao iz oružja jer nije bilo oštećenja ni čaura. Nedvosmisleno je utvrđeno da je pucano samo iz dva pištolja i da se broj ispaljenih čaura i oštećenja u svemu poklapa – navodi se u presudi sudije Milenka Cvijovića, koja je donijeta u oktobru 2006. godine.

Arkan je ranjen sa tri hica u glavu, a projektili su mu razorili mozak. Teško je ranjen u 17.10 časova, a 15 minuta kasnije primljen je u Urgentni centar, ali uprkos naporima ljekara da ga spasu, umro je u 18.45 sati na operacionom stolu.

Iako je saučesnik Dragan Nikolić Gagi (49) na suđenju tvrdio da nije bio u hotelu već kod kuće, Arkanov tjelohranitelj Zvonko Mateović izjavio je da je Gagi pucao u njega u holu hotela.

Gagi je u iskazu od 20. aprila 2004. rekao da je za Arkanovo ubistvo čuo na televiziji, kod svog brata u Loznici. Izjavio je da ga je Zoran Uskoković Skole, za koga se nagađalo da je umješan u organizaciju ubistva, zvao iz Njemačke.

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

– Bilo mu je žao, mnogo je plakao! On je Arkana obožavao. Arkan je bio njegov idol – ispričao je Gagi na sudu.

– Pritrčala sam separeu i ugledala zgrušanu krv na Željkovom lijevom oku koje je bilo zatvoreno. Zubi su mu bili izbijeni, a kada sam ga protresla, počeo je da kašlje i izbacuje krv iz usta. Manda je sjedio pognut i krvario je iz oka i usta, a Garić je ležao pored separea i držeći se za stomak jecao: “Joj, joj”. U jednom trenutku čula sam Zvonka Mateovića kako viče: “Spusti pištolj!”

– Okrenula sam se i ugledala mladića u žuto-teget jakni, kako diže pištolj sa poda. Nikada ga više nisam vidjela – svjedočila je Svetlana Ceca Ražnatović, svojevremeno tokom procesa za ubistvo njenog supruga Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića Mande i Dragana Gavrića.

Arkan je ranjen sa tri hica u glavu, a projektili su mu razorili mozak. Teško je ranjen u 17.10 časova, a 15 minuta kasnije primljen je u Urgentni centar, ali uprkos naporima ljekara da ga spasu, umro je u 18.45 sati na operacionom stolu.

” Kurir.rs/Alo, D. Ćuruvija “