DETALJI POSLEDNJIH TRENUTAKA ŠABANA ŠAULIĆA


U rano nedeljno jutro na autoputu A2 u blizini grada Bilefelda, na zapadu Njemačke, spasioci su iz smrskanog “seata” izvukli tijela trojice teško povrijeđenih muškaraca. Od njih, samo će jedan preživjeti da ispriča potresnu priču o tragičnoj pogibiji Šabana Šaulića, srpskog kralja narodne muzike, i njegovog vozača i muzičara Mirsada Kerića.

Riječ je o Šabanovom kumu Slobodanu Bobanu Stojadinoviću, koji je tokom stravične nesreće u “seatu” sjedio neposredno iza Šabana Šaulića. Stojadinović je iz bolničke postelje, za koju su ga prikovale teške povrede, ispričao šta se događalo u tim kobnim minutima.

– Do pola 4 smo imali nastup u klubu. Onda smo se dogovorili da pošto imamo avion rano ujutru legnemo u hotel i da ga budim u 6.15 sati. To je bio dogovor. Došao sam u sobu, sat vremena sam spavao i u 6.15 me budi telefon. Ustajem, a u tom trenutku Šaban je već bio budan i spreman, te mi lupa na vrata. I pitam ga: “Pa zašto žuriš?” A on mi kaže: “Pa hajde, molim te, brzo, zašto kasniš? Žurimo!” Malo mi čudno bilo zašto me zove i zbog čega, nikada prije nije tako. Imali smo još tri sata do polijetanja aviona njegovog. Brzo sam se obukao, spustio dolje, ušli smo u auto. Krenuli, bio je malo nervozan i tu mi je zamjerio što ga nisam probudio tri minuta ranije. Pazite, tri minuta, nisam mogao da vjerujem. Sav je bio čudan! – kaže Stojadinović.

Stojadinović se prisjeća da je folker i tokom nastupa bio nekako nestpljiv.

– Sve vrijeme dok je pjevao gledao je na sat, jedno pet puta. Kao da je negdje jurio i žurio, kao da ga je neka nesreća vukla. Dok smo putovali, pričali smo o našim ljudima koji ovde dobiju penziju, a umru ovdje. I ništa ne prožive – priseća se Stojadinović.

Na automobilu “seat” su bila loša svjetla i Šaban je to primjetio. A Mirsad mu je, prema riječima Stojadinovića, odgovorio: “Nešto nam ne radi lampa, pukla, sada ću da vozim po dugim”.

– Nismo pet riječi progovorili i onda bam! Neki radovi na putu su bili, te se sve iz tri trake sužavalo u jednu. Naletjelo je drugo vozilo na nas od pozadi, a Mirsad koji je vozio je kočio. Sjedio sam pozadi, a ispred mene je sjedeo Šaban. Iza Mirsada je bio njegov instrument sintisajzer, a kažu da je od njega dobio težak udarac u glavu. Od siline, kompletan gepek nam je nabio skroz napred – kaže Stojadinović.

Nekoliko puta je padao u nesvijest i budio se. Dok su ih vadili i sekli iz auta gledao je kako doktori pokušavaju da ožive Mirsada.

– Pitao sam gdje je Šaban i vidio da ga nema. U tom trenutku sam se onesvijestio. Onda su me iznijeli, vidio sam da je došao veliki broj ekipa Hitne pomoći. Probudio sam se i pitao doktore da li Šaban i Mirsad idu sa mnom, rekli su mi da ih voze u drugu bolnicu – kaže Stojadinović.

Šabanova supruga Goca ga je neprekidno zvala na mobilni telefon.

– Zvala je 50 puta, moj i Šabanov telefon je zvonio sve vrijeme. Javio sam se i pita me gdje si, što tako pričaš. Kažem joj da sam malo povređen, a da Šaban nije pored mene, i onda je nastao haos – kaže Stojadinović.

Šabanov kum nije životno ugrožen, ali je pretrpio višestruke teške povrede.

– Imam polomljenih 6 rebara i pršljen vratni mi je pukao i oštetio arteriju. Lumbalni dio mi je pukao, ne mogu da se pomjerim iz kreveta. Zubi su mi svi pukli, sav sam ugruvan i ubijen. Ne mogu da se pomjerim – ispričao je Slobodan Boban Stojadinović.

Nakon stavičnog udesa, Šaban Šaulić je na auto-putu kod Bilefelda sam izašao iz smrskanog automobila i ušao u sanitet.

Međutim, od siline udarca je pJevaču pukla srčana aorta, a usled komplikacija preminuo je u bolnici.

Next post PARIPOVIĆ VEĆ GOLGETERSKI RASPOLOŽEN!

Previous post KRUNIĆ PRAVI NOVE BORČEVE ASOVE!

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *