Rade Drljača (24), osumnjičeni za ubistvo Bruna Rolda (52), tokom saslušanja u tužilaštvu u potpunosti je priznao krivicu navodeći da je, nakon što je Rolda čakijom ubo u vrat, šibicom zapalio dušek na kojem je tijelo ležalo!

Drljača je i tokom ročišta za određivanje pritvora priznao ubistvo i paljevinu, dok su njegovi saučesnici Boris Zorić (33) i Slobodan Krnetić (33) negirali saučesništvo u ubistvu. Rold je ubijen u ponedeljak, 25. novembra, između dva i četiri časa u kući u Ulici Vase Glušca, koja je vlasništvo Ivice Pezića, ali je godinama napuštena.

– Drljača je istražiteljima ispričao da od kritične noći ima košmare zbog kojih ne može oka da sklopi. Vjerovatno mu je savjest naknadno proradila pa je i priznao sve detalje monstruoznog zločina – kaže izvor blizak istrazi.

Osumnjičeni su ispričali da su tri dana neprekidno pili alkohol i to “žestinu” mješajući je sa tabletama, što je dovodilo i do halucinacija.

– Zajedno su pili i drogirali se od subote do ponedeljka, kada je zločin i počinjen. Većinu vremena su proveli u toj kući i navodno im je Rold dao tablete koje su konzumirali. Za to vrijeme više puta su se međusobno tukli zbog kojekakvih nesuglasica. Tvrde da je najveća svađa izbila oko spavanja u kući, jer nije bilo dovoljno mjesta za sve – otkriva izvor iz istrage.

Ta svađa je bila uvod u tuču i maltretiranje u kojem je Rold zadobio višestruke povrede po grudima i vratu, da bi mu Drljača zadao jedan udarac čakijom u vrat, usled čega je i preminuo.

Policija hapsi osumnjičene,Foto D. Pozderović

– Poslije ubistva Zorić i Krnetić su pobjegli, ali ništa nisu učinili kako bi spriječili ubistvo ili prijavili zločin. Kako bi prikrio zločin Drljača je šibicom zapalio dušek na kojem je ležalo Roldovo tijelo. Požar se proširio na kuću u kojoj je izgorila kompletna unutrašnjost, kao i većina stvari koje su se u njoj nalazile – kaže izvor blizak istrazi.

Sa žrtvom i osumnjičenima u kući je sve vrijeme bio još jedan muškarac, za kojim se traga.

Na prijedlog tužilaštva Okružni sud u Banjaluci u petak je odredio jednomesečni pritvor Radetu Drljači, Slobodanu Krnetiću i Borisu Zoriću. Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, uticaja na svedoke, mogućnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog same težine djela i naročitih okolnosti koje ukazuju na to da bi puštanje na slobodu bilo prijetnja javnom redu.

“Večernje novosti”