Borac je izazvao pravu pometnju u nižim rangovima, počevši od Prve lige RS, pa do onih najnižih Područnih, opštinskih, jer sada iz elite Srpske ispadaju dva kluba umjesto jednog, a to su dobojska Sloga i Napredak iz Donjeg Šepka!

Dugo očekivani duel ova dva tima, koji će se igrati u Doboju za vikend u okviru 9. kola “Lige za opstanak” po svemu sudeći biće samo revijalni, odnosno stvar prestiža između ova dva kluba koja su imala svoju računicu u borbi za opstankom.

Jedina nada im je Disciplinska komisija FSRS koja ovih dana sprema presudu FK Sloboda. Kao što je poznato mrkonjićani su ostali bez mlađih selekcija i očekuje ih kazna, u najmanju ruku kao što su je dobili regionalci Karanovac i Gorica (-6 bodova i 2.000 maraka), a priča se da bi Sloboda mogla ostati i bez svih, maksimalnih 12 bodova, što bi umnogome promjenilo situaciju na dnu tabele, pa bi opet okršaj na “Lukama” imao i te kako težinu, jer bi pobjednik mogao biti iznad crte.

U svakom slučaju pred organima FSRS je težak posao da raspetlja sve ono što su umnogome i sami kumovali, jer su još jesenas zbog “regularnosti takmičenja” propustili priliku da Napredak pošalju u niži rang. Sada će morati sami vaditi “kestenje iz vatre”, a kakvu god odluku donesu, biće nezadovoljnih strana, jer po automatizmu to će povući neke klubove u niži rang takmičenja.

Pred nama su dani raspleta, ili zapleta, znajući kako to rade u FSRS nema sumnje da je “završni čin” još uvijek daleko…..