Odavno je u fudbalu BiH i Republike Srpske, sve naopako. Na cijeni su podobni, a ne sposobni, zbog čega smo na samom začelju u Evropi.

Pisali smo o greškama delegata Mate Itrića i sudije Dragana Petrovića, novog “Evropejca” u zapisniku sa posljednjeg kola Premijer lige BiH. Međutim, tu nije kraj.

Da pojedini delegati ne rade svoj posao u Premijer ligi BiH nije ništa novo. Postalo je to svakodnevna pojava. Greške prave podobni, jer sposobni znaju svoj posao.

U 17. i 18. kolu, dvojica “bijelih medvjeda” fudbala Srpske, Radika Marić i Mile Mandić napravili su početničke greške u Comet sistemu. Naime, Marić je bio delegat na utakmici Krupa – GOŠK, a Mandić na utakmici Željezničar – Radnik i nisu uopšte označili boje dresova, koje su klubovi nosili. Ta rubrika je ostala prazna, iako je obavezna. Greška ili su obojica daltonisti?

Naravno, nisu kažnjeni. A kako bi i bili, kada su (K)radika i Mile važni šrafovi u podršci garnituri FSRS, još obojica predsjednici Područnih saveza Bijeljina i Prijedor.

Sve je to vidljivo u Comet sistemu, a da se ovakva greška zanemari pobrinuo se već poznati fudbalski “čudotvorac” Milorad O. Lale, član Takmičarske komisije FSBiH.

Trebali spominjati da su i mladi naraštaji Marića i Mandića, na sudijskoj A Prve ligi RS, a kada tatama dosadi, stižu na Premijer ligu BiH. Ako prije toga, ne dođe đavo po svoje.