Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje Fudbalskog kluba Ljubić, u kojem se dotiču utakmice u Novom Gradu, koja je podigla veliku prašinu u fudbalskoj javnosti Srpske, pa i šire…

Saopštenje koje je potpisao predsjednik Zoran Deket, prenosimo u cjelosti.

Na sjednici održanoj 6. juna Upravni odbor Fudbalskog kluba Ljubić se osvrnuo i na nedavna dešavanja sa utakmice 29. kola na drugoligaškom Zpadu između Slobode i Ljubića odigrane u Novom Gradu. 

Analizirajući dešavanja na pomenutoj utakmici, ali i medijske natpise i tekstove iz proteklih dana u kojima se pominje naš klub, želimo upoznati našu fudbalsku javnost da protekli događaji ni n koji način ne mogu narušiti odličnu saradnju našeg kluba i Fudbalskog saveza Republike Srpske. 

FK Ljubić ima maksimalno povjerenje u sve instance FSRS, a samim time i u sudijsku organizaciju, i generalna je ocjena da smo i više nego zadovoljni kvalitetom suđenja na našim utakmicama u protekloj sezoni. Sudijske greške i poneki izolovan slučaj su uvijek bili sastavni dio fudbalske igre, a iste ni na koji način  ne mogu dovesti u pitanje regularnost takmičarske sezone. 

Takođe, ovim saopštenjem se u potpunosti ograđujemo od svih medijskih natpisa i objava u kojima se spominje naš klub, a istovremeno želimo i istaći da dešavanja na utakmici odigranoj u Novom Gradu, ni na koji način ne mogu ugroziti dobre odnose našeg kluba i FK Sloboda, koja nam je uvijek bila veliki sportski rival. 

Proteklih dana bilo je pojedinačnih istupa iz našeg kluba, ali ovo je jedini zvanični stav oko svih dešavanja u Novom Gradu, i još jednom se izvinjavamo sudijskoj organizaciji, kao i svima u FSRS ako smo svojim istupima nanijeli im štetu u bilo kojem pogledu. 

Predsjednik Upravnog odbora

Zoran Deket