Prnjavorski Ljubić je hit! O ovom klubu se priča od Novog Grada do Trebinja, a ima i razloga za tako nešto….Klub je za kratko vrijeme od “gubitnika” postao sastav za raspket, a cijeli uspon prnjavorskog fudbala nekako se poklopio i sa dolaskom Zorana Deketa na čelo kluba. Ovo je priča o uspjehu, priča kakve želimo gledati u svim sredinama……

-Nakon uspješno završene sezone 2017/18 i plasmana među osam ekipa u Drugoj ligi Zapad u novu sezonu Ljubić je ušao sa namjerom da bude stabilan drugoligaš i da obezbjedi plasman među 5 ekipa. Nakon zadovoljavajućeg rezultata stiglo se i do jednog od dva najveća uspjeha i istoriji kluba, ponovljen je plasman u polufinale Kupa RS nakon pobjede protiv najvećeg kluba Srpske, banjalučkog Borca. Moram da naglasim da mi je utakmica jako teško pala, jer moje srce kuca za Ljubić, ali i za Borac, gdje sam proveo veliki dio karijere. Ovaj put mi smo prošli, a Borcu želim Premijer ligu BiH, i da napravi ovakvo izneneđenje u Kupu BiH. Mi smo im pokazali da su čuda moguća – ističe Deket.

Ovaj uspjeh Zoran Deket postigao je kao predsjednik kluba, a onaj prvi bio je igrač.

-I prije 14 godina bio sam akter polufinala sa dobojskom Slogom.  Nakon dva postignuta gola u regularnom dijelu i nadoknade minusa iz prve utakmice od 0:4, Ljubić je u revanšu pobijedio 4:0 i kako to obično biva od junaka postao sam tragičar, jer sam promašio penal i u finale je otišla Sloga – prisjetio se Deket prvog velikog uspjeha Ljubića.

Prošlo je 14 godina i Ljubić će opet imati šansu za finale, ali ovaj put Zoran je predsjednik kluba.

-Poslije odlične organizacije finala Ženskog Kupa RS čiji je organizator bio Ljubić dobili smo pohvale sa svih strana.Napravili smo ogroman pomak u školi fudbala koj danas  broji oko 160 dječaka i djevojčica, tu su i uspjesi sa pionirima i kadetima koji su se u svojoj regiji plasirali na završna razigravanja. Organizatori smo, takođe velikog projekta međunarodnog memorijalnog turnira “Siniša Peulić” koji se odigrava već dvije godine i po masovnost i i kvalitetu je jedan od najboljih turnira u regiji. U gornjem dijelu smo tabele, i među četiri ekipe smo u Kupu Srpske. Velika zahvalnost ide igračima čija je ovo najveća zasluga i treneru Nikoli Zeljkoviću, koji su ostavili zadnji atom snage na terenu dokazavši da i mali mogu pobijediti velike. Smatram da je ovo kruna jedne dobre organizacije kluba i posvećenosti svih ljudi koji učestvuju u ovom projektu od ekonoma, sekretara, trenera u omladinskim kategorijama, veterana, mnogobrojnih prijatelja kluba, sponzora, roditelja djece polaznika nase škole fudbala, svih članova Uprave kluba i načelnika opštine Darka Tomaša – nabrojao je sve Deket, plašeći se samo da nekoga ne preskoči.

A, kada je došao u klub prije nepune dvije godine, nije sve tako ružičasto izgledalo.

-Klub je bio na ivice ambisa, oronulih klupskih prostorija, blokiranih računa, dugovanja po raznim osnovama, devastirane omladinske škole, takmičarski glavni kandidat za ispadanje iz Druge lige….. Danas u organizacionom dijelu klub posluje se transparentno, odblokiranog računa, renoviran je u potpunosti objekat na stadionu, postavljenih reflektora za lakši rad sa mlađim kategorijama, bez bilo kakvih dugovanja prema ljudima koji rade u klubu. U sportskom segmentu, danas imamo četiri mlada trenera sa UEFA B licencama, veliki broj djece u mlađim kategorijama, veliki međunarodni omladinski turnir “Sinisa Peulić”, žensku sekciju, stabilnu prvu ekipu, istorijski plasman u polufinale kupa RS, koji je na neki način nagrada za sav trud i posao kroz koji smo prošli u zadnje dvije godine – zaključio je Deket.

Za kraj pitali smo ga šta je sledeći cilj:

-Prva liga Srpske! Sanjaćemo otvorenih očiju i stremiti ka tom cilju, za godinu ili dvije, vratićemo se tamo gdje pripadamo – jasno je stavio do znanja svima Zoran Deket, lokomotiva fudbalskog čuda iz Prnjavora…….