Ono što smo najavili mnogo ranije od ostalih, i obistinilo se. Nebojša Đekanović i zvanično je predstavljen za Šefa stručnog štaba Ljubića!

Tako će prjavorski drugoligaš u proljećne bitke za bodove krenuti sa novim trenerom, mladim, željnim, abicioznim, ali potkovanim znanjem, da pokuša prvo Ljubić zadržati na drugoligaškom Zapadu, a onda ga i vratiti gdje je dugo vremena bio, u elitu Srpske. Tako je i Ugovor potpisan, do ljeta, uz mogućnost ako obje strane budu zadovoljne, da se produži još dvije godine.

Trener koji je sa klupe predvodio Proleter, te bio pomoćnik Bašiću u premijerligašu Metalegeu, lako je našao zajednički jezik sa novom Upravom Ljubića, koju predvodi nekadašnji as ovog kluba Zoran Deket.

Neće biti lako, ali ne plašim se izazova! Da ne mislim tako ne bi se ni prihvatao posla. Srećan sam i zadovljan što sam dio ove priče i projekta koji je zaživio u Prnjavoru, a to je da se Ljubić vrati na mjesto koje mu pripada, u vrh fudbala Republike Srpske. Ambicije su nam se poklopile. Na meni je sad da preuzmem ekipu, zavrnem rukave i radim ono što najbolje znam – rekao je Đekanović.
Predjednik Upravnog odbora Zoran Deket ističe da je ovo samo jedan kamenčić u kotaču koji će se zvati jak Ljubić.

Pokušaćemo unaprijediti sve segmente kluba, prije svega omladinsku školu, pa će tako i naš novi trener imati obavezu da se maksimalno posveti, pored prvog tima i onim najmlađima, jer od njih očekujemo najviše. Predstoji nam grčevita borba za opstanak, ali sam optimista da ćemo uspjeti, jer odavno nisam vidio ozarenija lica u fudbalaskom Prnjavoru nego u poslednjih mjesec dana. Zasukali smo rukave, i znamo šta nam je činiti. Sad nam predstoji sklapanje igračkog kadra, a uz sve to radićemo još mnogo stvari da bi vratili imidž kluba – poručio je Zoran Deket, prvi čovjek drugoligaša iz Prnjavora.