Škola fudbala Mladost iz Glamočana proslavila je skromno, ali ponosito svoju prvu deceniju rada i bitisanja na fudbalskim terenima širom Srpske, BiH, ali i regiona!

Slavljenička torta i osmjesi onih najmlađih dokaz su da je ovaj kolektiv opravdao svih ovih 10 godina ulaganja, pomoći, istrajnosti i entuzijazma male grupe ljudi predvođene Milenkom Petrovićem, koji je u klubu sve, od oružara, kosača trave, pa do trenera, direktora ili predsjednik, funkcije koju najmanje voli, ali po potrebi mora i nju nekada ophoditi.

– Nije bilo lako, ali kada se osvrnem iza nas, moram biti ponosan, jer uradili smo mnogo, uglavnom sami, sa sporadičnom pomoći lokalne zajednice, ili fudbalskih vlada. O(p)stala je jedna grupa dječaka i djevojčica na ponos svih, a mnogo toga dobrog smo uradili. Iza nas su brojni turniri u našoj organizaciji, Kamp Partizana, a naš dom i stadion bio je baza mnogim premijerligašima i prvoligašima, gdje su odrađivali treninge za najvažnije utakmice. Oformili smo i žensku selekciju koja igra pod patronatom FSBiH, a naši brojni dječaci igraju i za veće klubove, na meti su brojni skauting službi. Pored takmičarskog aspekta želimo da od tih djčaka i djevojčica prije svega napravimo ljude, da se znaju radovati uspjesima, a poraz prihvatati kao sastavni dio života, pa i sporta. Naše dječake vodili smo na brojne utakmice kako Republike Srpske, tako i Srbije, gdje su imali priliku uživati u majstorijama najvećih i najboljih. Vjerujem da ćemo jubilej za 20 godina dočekati sa jakim seniorskim timom, i još jačom omladinskom školom, što i jeste naš krajnji cilj – poručio je Petrović.

Nema sumnje da će tako i biti, jer ŠF Mladost Glamočani postali su nezaobilazan faktor u radu sa najmlađima, a to je jedini ispravan put da se napravi nešto i sa seniorima……