Košarkaš Portlanda Jusuf Nurkić podigao je veliku prašinu jer je povodom Ramazana objavio na Tviteru fotografiju džamije poglavnika Ante Pavelića.

Košarkaš je ovom objavom šokirao i sunarodnike iz BiH, koji ga mole da ih ne bruka.

– Jusufe, jel bilo drugih džamija? Da si stavio džamiju iz svog džemata niko ti ništa ne bi zamjerio, a dobro znamo ko je Ante Pavelić i NDH… – samo je jedan od komentara ispod objave.

Ovu džamiju, koja se nalazi u Zagrebu, podigao je Pavelić 1944. godine. On je zgradu Doma likovnih umjetnosti kralja Petra I Oslobodioca izgrađenu 1938. godine pretvorio 1944. godine u džamiju koja je nazvana po njemu. On ju je lično i otvorio.

– U slavu i u znak ljubavi spram Alaha Boga Jedinoga, te u znak pažnje prema muslimanima, podiže poglavnik dr Ante Pavelić ovaj velebni hram u glavnom gradu Zagrebu da odani sinovi vitežkog naroda hrvatskoga, iskreni sljedbenici uzvišene vjere Islama, skrušenom molitvom jačaju pregalačke snage u borbi za odbranu i napredak lijepe svoje domovine Nezavisne Države Hrvatske, koja da bi vazda sretna bila – pisalo je na ulaznim vratima ove džamije.

Ovo nije prvi fašistički ispad Nurkića, već ko zna koji u kojima jasno iskazuje svoje stavove, koji su blago rečeno, naklonjeni fašističkoj ideologiji, pozivajući na mržnju, i veličajući uglavnom jedan narod.

Ako je i od Jusufa debila, previše je….

Ovdje možete pročitati i neku od ranijih gluposti Nurkića….

http://localhost/jusuf-nurkicmjera-za-glupost/