Proljeće u Premijer ligi BiH je u znaku Davida Vukovića!

Mladi fudbaler Borca je na utakmici protiv Veleža prvo oduševio sjajnim golom kojim je doveo u vođstvo svoj tim, a zatim i proslavom gola.

Oduševio je porukom na kojoj je bio humanitarni broj za liječenje Sergeja Stupara, mladog Banjalučanina koji je u komi nakon saobraćajne nesreće.

– Želio sam samo da pomognem, da skrenem pažnju da svi pomognemo našem sugrađaninu koji je u komi. Eto Banjaluka ima oko 200.000 stanovnika i da svi pošaljemo po marku na humanitarni broj bilo bi dovoljno za liječenje i da pomognemo da se sačuva jedan mladi život. Drago mi je što je poruka imala odjek i pozivam sve da se uključe u akciju – rekao je mladi fudbaler za “Glas Srpske”.

Vuković je ove sezone u potpunosti iskoristio šansu koju mu je ukazao trener Vinko Marinović. U Premijer ligi BiH je postigao četiri gola i još jedan u kupu. Neki od njih su prava remek-djela.

Banjalučani su tako dobili igrača čiji udarci sa ivice šesnaesterca su velika opasnost za rivale. O tome koliko mu saigrači vjeruju pokazuje podatak da je, iako među najmlađima, dobio šansu da izvodi prekide.

– Presrećan sam što u klubu kakav je Borac imam podršku saigrača i trenera Vinka Marinovića da kao jedan od najmlađih u ekipi izvodim slobodne udarce. Dosta mi to znači i sigurno je da mi donosi dodatno samopouzdanje da nastavim da radim na svom udarcu. Sigurno je da sam prezadovoljan svojim učinkom i da mi je drago što svojim golovima pomažem ekipi – istakao je Vuković.

Mladi fudbaler ostaje nakon treninga da bi dodatno uvježbao svoj udarac, a ističe i trenera koji mu je puno pomogao.

– Dosta sam radio na udarcu od početka karijere. Moram da istaknem svog trenera Đorđa Inđića sa kojim sam dugo trenirao, gotovo sedam godina radimo na tome i sada se vide plodovi tog rada – dodao je David.

Borac je na gostovanju Mostaru došao do boda. U banjalučkom klubu imaju za čime da žale.

– Odigrali smo zaista dobar meč i prava je šteta što nismo osvojili čitav plijen. Imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili i protivnik je to kaznio i došao do remija. Ipak i dalje sve zavisi od nas, imamo prednost. Još je dosta do kraja šampionata. Imamo osam kola i u svaki meč ulazimo sa istim ciljem, a to je da pobijedimo. Već su nam sve misli okrenute ka narednom rivalu, a to je dobojska Sloga. Želimo sad da se što kvalitetnije spremimo za narednog protivnika tokom ove sedmice – poručio je na kraju igrač koji je svojim partijama skrenuo pažnju.