David Nvolokor,  talentovani je golman Rijeke koji ovu sezonu odrađuje na pozajmici u bh premijerligašu Vitezu. Nigerijski čuvar mreže prošle se sezone kalio u Šibeniku, prema mnogima bio i jedan od najboljih golmana Druge HNL. Ove sezone u dresu Viteza primio je 11 pogodaka u 10 susreta, a time zainteresovao čelnike Nigerijskog fudbalskog  saveza. Pa i tamošnjeg selektora Gernota Rohra koji ga je pozvao za utakmicu s Egiptom…

Iznenađen sam i ponosan. Sljedećiih dana letim prema Nigeriji gdje ću se pojaviti na pripremama reprezentacije.  Mogu reći da je ovo za mene veliko iznenađenje. Nisam znao niti da me iko prati, kamoli da tako ozbiljno računaju na mene. Nitko me nije kontaktirao iz Nigerijskog saveza, nisam niti pričao sa selektorom. Samo su mi u klubu rekli kako je stigao poziv u reprezentaciju. Vjerujem da ću dobiti svoju priliku, da ću upisati koju minutu u tom dvoboju protiv Egipta – poručio je 20 – ogodišnji David Nvolokor, golman Viteza, ali i novopečeni član nigerijske reprezentacije, koji je u jednom dahu nastavio:

Ovo je velika čast, ali i moj dječački san. Cijelog života svaki fudbaler  sanja o nastupima za svoju reprezentaciju, evo meni se sada ispunio moj san. Naravno da znam za sve o igračima koji će biti ovoga puta u reprezentaciji, ali nikoga od njih ne poznajem lično -završio je Nvolokor.

I tako, kada kažu da Premijer liga BiH nema prolaza u Evropi, pa i u svijetu. Istina, nije kao Primera, Bundesliga, ili Kalčo, ali talenat kad -tad ispliva na površinu. Talenat i rad, i nema zime, tako poručuje i David.