Danilo Simić, 11-godišnji fudbaler  iz Doboja, svojim igrama pokazuje da će u perspektivi izrasti u sjajnog fudbalera. Ovaj dječak nastupa za Željezničar iz Doboja i Školu fudbala BAAP Evrogol iz Pelagićeva i njegova soba je prepuna medalja i pehara, što je potvrda da je pred njih lijepa budućnost.

Ova godine je za Danila odlično počela, jer je u januaru zajedno sa svojim saigračima osvojio turnir u Prijedoru u organizaciji  premijerligaša Rudara i proglašen za najboljeg igrača turnira, a potom je u martu bio član ekipe, koja je osvojila turnir u Minhenu.

Brojni su turniri u BiH, gdje je ovaj fudbaler, sa svojim saigračima trijumfovao, ali opet izdvaja dva jaka međunarodna turnira, gdje je ostvaren veliki uspjeh, u dresu ŠF „BAAP Evrogol“ iz Pelagićeva.

– U julu prošle godine osvojili smo drugo mjesto na turniru u Vroclavu, u Poljskoj, a ove godine krajem marta, osvojili smo turnir „Bajern Trofej“ u Minhenu, gdje smo u konkurenciji 2005. godišta savladali u finalu italijansku ekipu Bruđerio, koja je filijala slavne Sampdorije,  sa 1:0. Ja sam bio najbolji strijelac ekipe na turniru, a svi igrači su podjednako zaslužni za veliki uspjeh.  Volim da učim, da vrijedno treniram i slušam svaki savjet trenera, kaže mladi Simić.

Danilo Simic

Za uživanje na lovorikama nema vremena, jer slijede novi izazovi. Tako već sredinom maja, Danilo će, kao kapiten, predvoditi svoje drugare iz ŠF „BAAP Evrogol“ na turniru u Beču.

– Iako smo mladi po godinama, imamo veliko iskustvo igranja međunarodnih turnira u Evropi i vjerujem da ćemo i u Beču potvrditi da imamo sjajnu generaciju igrača rođenih 2005. godine i da ćemo se okititi novom medaljom, optimista je mladi Danilo Simić, fudbalski talenat iz Doboja.