U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano, a krajem dana očekuje se naoblačenje.
Najviša temperatura vazduha biće od sedam do 12, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab, mijenja smjer na istok i sjeveroistok, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac minus sedam, Kalinovik minus šest, Čemerno, Nevesinje minus pet, Bileća, Gacko i Rudo minus četiri, Prijedor i Foča minus tri, Ribnik, Srbac, Višegrad, Banjaluka i Han Pijesak minus dva, Novi Grad i Krupa na Uni minus jedan, Srebrenica, Bugojno i Livno nula, Bijeljina i Sarajevo jedan, Zvornik, Trebinje, Zenica dva, Tuzla, Bihać tri, te Mostar četiri stepena Celzijusova.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija nesmetano, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, poledice mjestimično ima u višim planinskim predjelima i preko prevoja, a magle u kotlinama i uz riječne tokove, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Zbog sanacije odrona, potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, i preusmjeren na alternativni putni pravac Srpske Toplice-Čađavica.

Opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz izražena je i na dionicama Kneževo-Ugar, Sarajevo-Foča i Višegrad-Ustiprača-Rogatica.

Zbog radova je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

Saobraćaj je izmijenjen i zbog sanacije klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluka do 30. aprila izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je zbog izgradnje i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani.

I na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćanja, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, a obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj je usporen zbog sanacije klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja u Banjaluci na pravcu od pijace do Rebrovca, kod raskrsnica Bulevara srpske vojske, Bulevara vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika. Izmjena će trajati do 31. marta.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

U Federaciji BiH magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a pojačan oprez posebno je neophodan na putevima u dolinama rijeka Bosne, Save, Drine i Neretve.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a poledica je moguća u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno, zbog rekonstrukcije mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Saobraćaj za sve kategorije vozila potpuno je obustavljen na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.