Iza fudbalera BSK-a je turbulentna sezona, koja je na kraju završena ispadanjem iz drugoligaškog Zapada, iako su “romantičari s Čaira” na zelenom terenu izborili opstanak. Međutim, “stariji brat” Borac napravio je pometnju i njegovim prelaskom u Prvu ligu, potom ispadanjem dobojske Sloge, i BSK je morao u rang niže.

Novak Damjanović, predsjednik Upravnog odbora premio nam je stavove ovog tijela kada je u pitanju budućnost banjalučkog kluba.

-Odluka je da (ne)igramo Regionalnu ligu! Vratićemo se u Područnu, jer sve je prevazišlo granice dobrog ukusa. Niko se nije ni počešao na poslednje kolo koje je donijelo brojne neregularnosti. U redu, poštujemo takav stav, ali onda poštuje i vi naš. Nećemo sa Vama! A, da smo u pravu pokazuje i prelazak klubova iz područja Gradiška u Banjaluku. Barem ćemo imati, čini se nikada kvalitetniju “bundesligu” – napominje Novak Damjanović i nastavja o sledećim potezima u jednom dahu:

-Tužićemo FSRS, jer imamo Ugovore sa Auto kućom “Astorija” i preduzećem “Eko euro tim” da ukoliko obezbjedimo opstanak, a mi to jesmo na zelenom terenu, imamo bonus od 50.000 maraka. Ovako smo ostali bez značajnih sredstava, i taj novac koji nam je “ukrao” FSRS vratićemo putem tužbe. U kakvom je stanju FSRS možda najbolje govori podatak o potpredsjedniku FSRS Miloradu O Laletu koji je nekoliko minuta prije Izvršnog odbora FSRS pred brojnim svjedocima izgovorio: “Šta hoće taj Novo i BSK, žale se na jednu namještenu utakmicu, a u Srpskoj svake godine ima ih po nekoliko stotina”! Kada to kaže drugi čovjek krovne organizacije onda vam je valjda sve jasno. 

Stav BSK-a je da iz Područne lige Banjaluka vlastitim kadrom iz omladinske škole vrati se vrlo brzo u Drugu, a potom i Prvu ligu.

-Mi u ovom trenutku nemamo ni igrača, niti trenera, jer zbog svega navedenog odlučili smo da pustimo sve one koji mogu sebe pronaći u bilo kojoj drugoj sredini. I dalje mislimo da je FSRS želio, mogao je vrlo lako donijeti radikalne odluke i u korijenu sasjeći sve negativnosti. Ovako su zažmurili nad tim pojavama, i sada će im se to sve vratiti kao bumerang. Nije naše da prijetimo, niti kome pokazujemo put, ali stav klubova, pa i našeg mora se čuti. Danas ti stavovi vrijede koliko i jučerašnje novine. Mi ne prozivamo pojedince, već sistem, a onda se vlastodržci moraju zapitati da nešto nije u redu – poručio je Novak Damjanović.