Ako mislite da mi je lako, grdno se varate. Dobar dio života posvetio sam BSK-u, 18 godina sam bio predsjednik kluba, s njim doživio brojne radosti, ali i nepravde i tugovanja. Isplakao sam se kao malo dijete, kao Mesi kad je napustio Barselonu, jer BSK je moj život. Ovo je poručio u razgovoru za naš portal Novak Damjanović, još uvijek prvi čovjek drugigaša sa “Čaira”, sve do sutra, kada će biti izabrano novo rukovodstvo, a već sada se zna da je to Aleksandar Vrhovac, i da u cijelu priču ulazi OFK Spartak 2013.

http://localhost/spartak-i-bsk-ruku-pod-ruku-vrhovac-novi-predsjednik/?_thumbnail_id=56651

– Biću na Skupštini, povesti je, podnijeti ostavku i onda prepustiti drugima. Mnogi me pitaju, da li ostajem iz sjenke u klubu? Moj odgovor je NE! I dalje ću biti veliki BSK-ovac, ali samo na tribinama. Jednostavno više se nije moglo, uložio sam sebe, svoju porodicu, vrijeme i novac u ovaj klub, došlo se do zida kada se više nije moglo, iz mnogo razloga. Niti mogu niti želim da stvaram porodični problem – naglašava Damjanović.

Kako sam kaže priča sa OFK Spartak 2013 mogla bi biti i te kako učinkovita, kada je u pitanju klub sa “Čaira”.

– Mislim da bi lako mogli krenuti putem Željezničara sa “Predgrađa”. Oni su u omladinskoj kategoriji tada imali sve, a Željo kao klub je bio na izdisaju. Fuzija je urodila plodom i vidite gdje danas sve igraju ti klinci. Gotovo identična situacija je sa BSK-om, ali i sa Spartakom, koji ima mnoga toga, ali nema ime i infrastrukturu, i to će dobiti sa BSK-om. Ovo će biti jedna zdrava priča, koja će u narednom periodu donijeti prave rezultate – napominje Damjanović.

Kako sam kaže doživotna suspenzija od strane FSRS (sukob sa tadašnjim generalnim sekretarom FSRS Goranom Ćejićem) nije ga natjerala na ovu odluku, iako je očekivao mnogo više razumijevanja.

– Ovi ne znaju ni gdje su pošli, ni gdje došli. Hvala Bogu brzo će proći izborni ciklus, da im vidimo leđa, ako iko preživi do tada, mislim na klubove u Srpskoj. Tada će skinuti i suspenziju Novi Damjanoviću, koji se takođe borio za promjene, ali na kraju je ispao jedina žrtva, i onog i ovog sistema. Koliko oni vole i cijene BSK, vidi se iz kazne za mog sina Ognjena Damjanovića, koji je braneći čast porodice od Čede Ševarike, kažnjen sa pet utakmica suspenzije i 500 KM kazne. Ako je i od ovakvog FSRS-a, puno je. Vidjećemo gdje će bratija završiti sa poltronima koji samo dižu ruke, a i sami vide da sve ode u propast – zaključio je Novak Damjanović.