Gotovo nevjerovatno zvuči da utakmica koja baš o ničemu nije odlučivala, morala je da se prekine na veoma ružan način!

Takav slučaj bio je na “Tukovima” u meču 28. kola na drugoligaškom Zapadu, gdje su vojevali Čelinac i trnska Sloga. Neopterećni ni jedni ni drugi, trebali su samo da igraju fudbal, jer tabela kaže da je za obje ekipe šampionat davno završen….

Međutim, na terenu svega i svačega, žutih i crvenih kartona kao u priči, i onda ne čudi što je nekoliko minuta prije kraja “čuveni” Slaviša Mitrović zbog fizičkog napada morao prekinuti susret! Zašto? Da li je jedna ili pet sudijskih grešaka vrijedno, da se pravda istjeruje šakama, pesnicama, vulgarnim riječnikom, koji svakog dobronamjernog navijača tjera sa tribina, a istinskih navijača je i onako sve manje.

Mi ovdje uopšte ne želimo da branimo Mitrovića, koji je zbog svih svojih transformacija dobio čuveni nadimak PATAK, a koji smo promovisali upravo na ovim stranicima, jer je kao po običaju “Patak dobio zadatak”. I tako je bilo, možda ponekad i prenaglašeno, pisano nekada iz pera neiskusnih dopisnika, koji su ponekad bili i navijački obojeni. Ali, i dalje čvrsto stojimo iza činjenice da je Mitrović u dosta slučajeva pravio cirkus. Možda ga je pravio i u Čelincu, ali pitamo se za koga, po čijem nalogu, iz kojih razloga. Sada teško dobijamo odgovore, jer ih jednostavno nema!

Ostaje činjenica da Sudijska komsija FSRS treba da se riješi balasta onih koji su nanijeli štetu ovoj organizaciji, ali isto tako ostaje činjenica i da Takmičarski organi FSRS treba da se pozabave onima koji bi pravdu uzeli u svoje ruke. Znaju se imena, ona nisu važna u ovoj priči, već digentitet Fudbalskog saveza Republike Srpske. Ako sada ne reaguju, kada će! Zar ćemo dopustiti da neko nekoga ubije, jer nije svirao penal, aut, prekršaj, ili produžio utakmicu za tri, pet minuta više ili manje.

Ovaj slučaj iz Čelinca trebao bi biti opomena svima, da se svi zajedno pogledamo u ogledalo, i kažemo jednom istinu, da ona nije baš onakva kakvom nas drugi vide. U suprotnom Mitrovića će biti sve više, a iz tog mulja nećemo od jednog drveta prepoznati cijelu šumu, svojih zabluda, i previranja da radimo dobru stvar. A da li rade dobru stvar to sada najbolje znaju u Čelincu, jer nisu ništa dobili, i kao da su gumicom izbirisali sve one dobre stvari koje su radili posljednjih godina. Pitanje za njih, ali i sve druge, “da li je vrijedno” gospodo…..