Za razliku od šampionata Prve lige RS, fudbalska bubamara zakotrljaće se u Federaciji BiH, kada će prvoligaši u subotu startovati utakmicama 16. kola. Trio na vrhu (Zvijezda, Sloga Simin Han i Olimpik) nalazi se svega u dva boda, pa se očekuje da će između ova tri rivala voditi se velika bitka za novog premijerligaša.
U Gradačcu su bučno proslavili jesenju krunu, a to žele da ponove i na kraju sezone. Zvijezda na “Banja Ilidži” dočekuje Igman, a udarna igla tima Obren Cvijanović, koji j jesenas upisao sedam pogodaka i tri asistencije vjeruje da će njegov tim ostati na vrhu.
Ekipa je ostala skoro pa kompletna od prvog dijela, što nam je prednost svakako u odnosu na rivale. Želja je da pokažemo da imamo najveće ambicije i da to što smo prvi nije nikakva slučajnost, nego da to zaslužujemo, prije svega umijećem na terenu, gdje smo to pokazali u svim utamicama. Zadovoljan sam svojom i formom i nadam se da ćemo protiv Igmana iz Konjica odigrati jednu dobru utakmicu i da ćemo pobjediti.Naravno, potrudiću se da postignem i pogodak, ali najvažnije da našim vjernim navijačima priredimo slavlje po završetku meča, i da budemo jedan korak bliže konačnom cilju zvanom Premijer liga BiH. Srcem na teren i sve će biti u redu – poručio je popularni Cvija, fudbaler rođen u Kotor Varošu, koji je punu afirmaciju prije Zvijezde doživio u dresu Krupe.