Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je danas da ulaganja u sportsku infrastrukturu nisu trošak i da ona mogu samo da obezbijede dolazak brojnih ekipa na pripreme u Trebinje, što najbolje pokazuju Fudbalski klub Borac i veslačka selekcija Srbije.

Ćurić je, nakon sastanka sa predstavnicima banjalučkog Borca koji je na pripremama u Trebinju, rekao da će zatvršetkom radova na zatvorenom bazenu i izgradnjom fudbalskih terena, od kojih će biti i onih sa vještačkom travom, Trebinje imati odlične uslove za pripremu fudbalskih ekipa.

fk borac pripreme1.JPG

Iz Borca su mi rekli da nemaju nijednu zamjerku i da su zadovoljni onim što im se ponudilo u Trebinju. Naš zadatak je da u narednom periodu izgradimo sportske terene čime će Trebinje postati lider zimskih sportskih priprema u ovom dijelu Evrope – naveo je Ćurić.

On je naveo da će u Trebinje uskoro na pripreme doći i jedna fudbalska ekipa iz Srbije, a da će se Grad potruditi da sve prijedloge oko sportske infrastrukture realizuje u skorijem periodu.

Trener Borca Marko Maksimović rekao je da Trebinje ima odlične uslove za zimske pripreme, te da vjeruje da će se u narednom periodu izgraditi pomoćni tereni koji bi omogućili dolazak većeg broja ekipa.

On je kazao da su nadležni iz Trebinja ispoštovali sve dogovore, te da se nada da će Borac i u narednom periodu biti gost Trebinja.

Sutra igramo utakmicu sa Leotarom. Ako je Borac prvi fudbalski brend Republike Srpske, uz dužno poštovanje prema svim drugim klubovima, Leotar je drugi – naveo je Maksimović.

Prvotimac Borca Stojan Vranješ zahvalio se na gostoprimstvu, navodeći da u Trebinju imaju dobre uslove za rad.

On je izrazio nadu da će banjalučki premijerligaš i u narednom periodu dio priprema obavljati u Trebinju.

“Trebinjelive”