Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je sa rukovodstvom Leotara obišao građevinske radove na stadionu „Police“ i na licu mjesta se uvjerio da sve teče planiranom dinamikom. U toku su radovi na više lokacija unutar stadiona, a prije nekoliko dana počelo se i sa montažom prvog stuba, te razvlačenjem energetskih kablova za sve četiri stope.

– Ovo će značajno promijeniti sliku trebinjskog sporta, ali i grada. Ovo je projekat koji zaslužuje Leotar, Trebinje i svi ljubitelji sporta i fudbala kojih u našem gradu nije malo – naveo je Ćurić.

On je istakao da uskoro treba da počnu i radovi na izgradnji pomoćnog fudbalskog terena sa vještačkom travom u bivšoj kasarni, koji zajednički grade Grad Trebinje i Fudbalski savez Republike Srpske.

– Nije uvijek ni lako svakome da se objasni zašto se ulaže u sport i sportsku infrastrukturu. Ovo ostaje Trebinju, našoj djeci i ljubiteljima sporta. To je ono što je najvažnije. Ulažemo u sportsku infrastrukturu zbog 2.100 djece koja se bave sportom i tako ćemo nastaviti i ubuduće – naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući podršci energetskog sektora, u narednom periodu počinje rekonstrukcija sportske dvorane ‘Miloš Mrdić’u Bregovima i svih dvorana kojima je to neophodno.

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Leotar Rajko Mičeta izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova na izgradnji reflektora na stadionu u Policama. Mičeta je rekao da će se ovim projektom promijeniti ne samo sport i fudbal, već i cijeli grad, posebno onda kada se utakmice trebinjskog premijerligaša budu gledale pod svjetlom reflektora.

– Hvala gradonačelniku Mirku Ćurići što je i pored svih onih koji nisu željeli ovaj projekat imao snage ne odsutane. Imamo još nekoliko važnih projekata za stadion poput nove zelene površine. Ovome se raduju svi Trebinjci i ljubitelji fudbala i Leotara – naveo je Mičeta.

Obilasku je prisustvovao i generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović, koji je i sam prije više od 10 godina bio predsjednik Upravnog odbora Leotara.