Šef stručnog štaba Leotara Oleg Đurić zadovoljan je do sada urađenim u pripremnom periodu i smatra da bi rezultati u nastavku sezone mogli biti bolji nego u prvom dijelu prvenstva.

Trebinjci su prvi dio šampionata završili na osmoj poziciji sa 27 bodova, čak 12 manje od jesenjeg prvaka Radnika, ali prema riječima stratega prvoligaša sa “Polica” za to je bilo više objektivnih faktora.

– Bilo je dosta konfuzije poslije ispadanja iz Premijer lige i trebalo je mnogo vremena i da se počne sa pripremama i da se oformi ekipa. Naravno da je sve to ostavilo traga. Sada je drugačija situacija. Odradili smo sve što smo planirali u pripremnom periodu, ekipa je sada mnogo uigranija nego na početku sezone i vjerujem da ćemo u nastavku prvenstva igrati znatno bolje, što bi nam moglo donijeti skok na tabeli – naglasio je Đurić.

U dosadašnjem toku priprema njegovi izabranici su odigrali šest kontrolnih utakmica. Poslije dvije uvodne pobjede nad Igalom od 1:0 i nevesinjskim Veležom od 4:0 uslijedio je nastup na turniru “Mimoza kup” u Herceg Novom, gdje je u konkurenciji šest ekipa zauzeto drugo mjesto.

– Odigrali smo četiri utakmice za šest dana i to nas je poprilično iscrpilo. U grupi smo poraženi od Arsenala iz Tivta sa 1:2 i igrali smo neriješeno sa podgoričkim Internacionalom 1:1 i kao drugoplasirana ekipa otišli smo u polufinale, gdje smo savladali Igalo sa 1:0. U finalu remi protiv Berana, ali smo ostali bez pobjedničkog pehara poslije lošijeg izvođenja penala. Sve u svemu, mogu da budem zadovoljan, jer su utakmice na turniru ipak nešto drugačije, nego one obične prijateljske – rekao je Ćurić.

U zimskom prelaznom roku na “Police” su stigli: Kerim Tatar, Filip Maksić, Ivan Vasiljević, Milan Vidaković i Stiven Marijaga, a otišli su: Miloš Aćimović, Ognjen Krneta, Mladen Milošević, Markos Ignasio Sosa i Kristijan Penić.

– Iskren da budem najviše nas je poremetio neočekivan odlazak našeg iskusnog napadača Aćimovića u Voska sport iz Sjeverne Makedonije. Njegov odlazak još nismo nadomjestili i ako se ukaže kakva prilika da dovedemo kvalitetnog napadača pokušaćemo da je iskoristimo – dodao je Ćurić.

Leotar će generalnu provjeru odigrati u nedjelju kada će ugostiti crnogorski Bokelj iz Kotora, a u prvom kolu nastavka šampionata četa sa “Polica” 2. marta ugostiće banjalučki BSK od koga su poraženi na premijeri, 0:2.

Reflektori

Ono što raduje sve ljubitelje fudbala u Trebinju jeste to da su reflektori na stadionu “Police” završeni, ali da je bilo još nekih infrastrukturnih radova.

– Reflektori su postavljeni, ali još nisu isprobani. Bilo je i parcijalnih radova na glavnom terenu, gdje je trava bila oštećena, a u narednih mjesec dana trebalo bi da bude završen i teren sa vještačkom travom – naglasio je šef stručnog štaba Leotara Oleg Ćurić.

“Glas Srpske”