Željo sa “Predgrađa” prošao je kroz Foču. I to kako! Trijumf protiv Sutjeske (1:2) samo je bio šlag na tortu čete Zorana Ćurguza koja je još jednom pokazala da izrsta u veliku ekipu. Ekipu koja je selektovana u Banjaluci, i koju sa izuzetkom Avdukića i Milanovića čine sve polaznici vlasitite omladinske škole. Dugoročan proces koji polako, ali sigurno daje rezultate. Tri kola prije kraja Željezničar Sport team je već viđen u “Ligi za prvaka”, a prije početka sezone samo su stidljivo najavljivali borbu za opstanak….

– U Foči smo odigrali utakmicu sa sedam juniora u prvoj ekipi. Izgleda da smo i takvi za neke, a ja bi rekao za većinu prejaki….Izdražali smo određene pritiske tokom svih 90 minuta i na kraju sasvim zasluženo slavili. Ako bi tražio neku zamjerku onda je to veliki broj kartona za moju ekipu, jer mislim da utakmica ničim nije bila gruba, da bi se toliko imena našlo u sudijskoj bilježnici –započinje priču Ćurguz, pa nastavlja u tonu opstanka:

– Već u martu moženo ostvariti taj cilj, iako su nas na početku sezone mnogi otpisali. Ovo je ekipa budućnosti. Naše utakmice su mamac za publiku, jer zaista se ima šta vidjeti, od trke, do poteza zbog koji se dolazi na stadione, a opet ništa nije slučajno. Vjerujte mi, na “Predgrađu” nema slučajnosti, sve su to projekti koji su zacrtani mnogo ranije i koji daju rezultate.

U subotu dolazi Alfa Modriča i u slučaju trijumfa Željo bi bio i matematički član “Lige za prvaka”.

-Vjerujem u nastavak pozitivne serije, jer na “Predgrađu” se pitamo MI! Mogu obećati samo da u toj ligi nikome neće biti lako sa Željom, i titula bi se  mogla “kovati” na našem stadionu. Imamo kvalitet da zagorčamo život i Borcu i Slogi, a igraćemo rasterećeno, bez ikakvog imperativa. Imaće ova djeca šta da pokažu. Rudar je u Banjaluku stigao sa oreolom šest uzastopnih trijumfa, ali je za čas primio tri pogotka, i mogao je još toliko. Ova djeca su “zlato”, osjećam se kao da smo generacija, toliko je jednostavno raditi sa njima –nastavlja priču Ćurguz.

A, pored primarnog cilja zvanog opstanak u eliti Srpske, Ćurguz razmišlja u još jednom pravcu.

-Želimo naše juniore u Omladinskoj Premijer ligi BiH. Na dobrom su putu, i sve strukture kluba pomoći će im da i taj ciklus zaokružimo na pravi način. Iz te baze kadetske i juniorske “crpićemo” nove igrače. Već sada sam na slatki mukama, jer na Predgrađu” svakih šest mjeseci dobijete 6-7 gotovih igrača, koje ne tražite po bosanskim i okolnim atarima, već ih pronađete u vlastitom dvorištvu! To je ono što nema niko, i zato ova priča tek treba da odjekne – optimistički je zaključio Zoran Ćurguz, šef Stručnog štaba prvoligaša iz Banjaluke, Željezničar Sport team.

 

A kako je to bilo “Pokraj Ćehotine”, naravno ako vas interesuje, pogledajte OVDJE……