Povodom 16. rođendana OFK Sport Team, banjalučki klub organizova je na svom stadionu turnir za mlađe kategorije. U dvije generacije nastupila su ukupno 32 kluba.

Sa trofejima Banjaluku napuštaju Crvena zvezda i Romari iz Viteza.

Zvezdini omladinci bili su najbolji u generaciji 2014. Iza sebe su ostavili Famos i domaćina turnira. Kod dvije godine starijih dječaka, fudbaleri iz Viteza prikazali su najbolji fudbal, dok je Željezničar iz Doboja osvojio drugo, a domaćin treće mjesto.

Nagrade najuspješnijim ekipama uručili su Aleksa i Sergej Popović, nekadašnji fudbaleri Željezničar Sport Teama koji od ovog ljeta brane boje Sarajeva. U prošlosti su blizanci sa Predgrađa igrali na ovom turniru, a sada su svojim nasljednicima uručili priznanja.

-Ne tako davno i mi smo nastupali na ovom turniru. Vezuju nas posebne emocije za klub, ovdje smo fudbalski prohodali i stekli prijatelje za cijeli život – rekli su Popovići.

Direktor kluba Radomir Popović istakao je da Željezničar Sport Team svake godine organizuje zimski i ljetnji turnir.

-Imamo dugogodišnju tradiciju. Kod nas su igrali brojni, danas, uspješni fudbaleri. I naši prvotimci su odrasli na ovakvim turnirima, neki su u inostranstvu i grade svoje karijere – istakao je Popović.

Učesnici su prepuni utisaka tokom dva dana turnira u Banjaluci. Klub sa Predgrađa gaji prijateljske odnose sa Crvenom zvezdom i ostalim ekipama koje su tokom godina igrale na turnirima koje organizuje Željezničar Sport Team.