Modriča se vraća na velika vrata fudbalske scene! Bez obzira na poraz u polufinalu Kupa RS od Radnika, svi atributi ove konstatacije su tu…Od infrastrukture, igračkog kadra, agilne Uprave, do navijača, a na kraju i rezultata koji nisu za podcijeniti.

Iako je duel počinjao u 17 časova, na stadionu “dr Milan Jelić bilo je živo cijelog dana. Ujutru su farbani unutrašnji dijelovi glavne tribine u Alfine boje (crveno, plavu i bijelu), a brojni gosti počeli su stizati na fudbalsku svetkovinu u Modriču više od sat vreemna prije meča.

Sjajno zamišljen prostor ispod tribine poslužio je kao bife na otvorenom da se smjeste svi gosti, okrijepe, ali i nešto prezalogoje, prije uzbuđenja na zelenom terenu.

Tribine su se punile, hram ” dr Milan Jelić” podsjećao je na nekadašnje premijerligaške utakmice, preko 1.000 gledalaca,a utakmica za sladokusce! Pet golova, preokreti, i na kraju jedanaesterci koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim…..

 

    

Kraj utakmice, stisak ruke rivala, aplauz za obje ekipe, niti jedne pogrdne riječi, uz čestitku da se opet negdje sretnu, možda već za godinu dana u premijerligaškom društvu…..

A, onda kreće i treće poluvrijeme ovog zanimljivog dvoboja. Obje ekipe, Uprave, službena lica, brojni gosti kreću put tvornice “Alfa” gdje je Ilija Jevtić, generalni sponzor kluba, ali i potpredsjednik sada već prvoligaša pripremio domaćinski, ali raskošan ručak uz poznatu “trebavsku zdravicu”.

Bilo je svega na pretek, razgovaralo se  najviše o fudbalu uz opuštenu atmosferu, iće i piće i “trebavski viski”….

Padala je noć, a oni najhrabriji uputili su se dalje, pa je jedna grupa funkcionera nastavila svoj put u superluksuznom objektu “Rox” u vlasništvu Ive Kristića. Degustirala su se samo vrhunska vina, i pričalo se najviše o fudbalu.

24 časa u Modriči proletiše “ko dlanom o dlan”, utisaka puni, vratismo se za Banjaluku, do nekog novog susreta u Posavini, jer ono što smo vidjeli i doživjeli garancija su da će Alfa Modriča vrlo brzo biti sinonim uspješnog kolektiva. Ona to u stvari već jeste, ali treba ubjediti i druge u to, a to se radi respektom na terenu, a pogotovo van njega…..