Tradicija i to dobra, nastavljena je i ovog ljeta!

Sedmi kamp Fudbalskog kluba Partizan u Republici Srpskoj otvoren je tradicionalnom svečanošću u Glamočanima kod Laktaša.

U sedam dana talentovanih 60 dječaka iz Francuske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH treniraće, pored standardne baze Škole fudbala Mladost, koja je tehnički organizator kampa, još na terenima u Trnu, Omarskoj, Jakupovcima i Krupi na Vrbasu.

Pozdravnu poruku dobrodošlice uputila je Sofija Milošević, pionirska (“U-15”) reprezentativka BiH.

Kamp je zvanično otvorio pozdravnim riječima Miroslav Bojić, gradonačelnik Laktaša, koji se zahvalio Školi fudbala Mladost i Fudbalskom klubu Partizan na još jednoj akciji koja ima višestruki značaj, kako za ovu lokalnu zajednicu, tako i cijelu Republiku Srpsku.

-Mi smo srećni i radosni što su Grad Laktaši evo već sedmu godinu na svjetskoj mapi jednog od najcijenjenijih i najpoštovanijih klubova ne samo u ovom dijelu Evrope, čija je omladinska škola nadaleko poznata. Čast nam je i veliko zadovoljstvo što imamo priliku da, ponovo kao lokalna zajednica, ugostimo Fudbalski klub Partizan i poželimo srećan rad. Ovim kamp zvanično proglašavam otvorenim – rekao je Miroslav Bojić, gradonačelnik Laktaša.

Poseban gost na kampu bila je Bojana Kondić Panić, ambasador BiH u Francuskoj koja je bila oduševljena saznanjem da Partizan veliko uporište ima u Republici Srpskoj.

-Želim vam još jedan uspješan kamp. Vi djeco da slušate i pratite trenere, a a vama organizatori da ova tradicija bude još dugotrajna. Fudbalski klub Partizan je prepoznatljiv po radu sa omladinskim kategorijama i nadam se da će neko, nekada, od vas, draga djeco, zaigrati i u prvom timu slavnog kluba – poželjela je Bojana Kondić Panić.

U ime FK Partizan obratio se Zoran Mamić Munja, jedan od trenera koji od početka ovog kampa učestvuje u njegovom radu.

-Okupili smo se ovde po sedmi put sa željom i ciljem da upoznate stručni rad i sistem FK Partizan, da vas približimo nekim novim stvarima i poželimo ulazak u našu crno-belu fudbalsku porodicu. Deco, vama želim da kažem da ste došli na pravo mesto i da slušate trenere i radite onako kako vam se kaže. Vi roditelji budite ponosni na svoju decu što pripadaju ovom ambijentu – rekao je Mamić.

Milenko Petrović, direktor Škole fudbala Mladost koja je tehnički organizator kampa FK Partizan u Republici Srpskoj zahvalio se na novom ukazanom povjerenju.

– Želim da se zahvalim svima onima koji nam vjeruju i koji su tu godinama s nama, gradonačelniku Bojiću, predsjedniku Skupštine Grada Laktaši Saši Popoviću, Dejanu Bogdanoviću, koji je u ime marketing službe kluba zadužen za kampove, kao i sve vas djecu koja ste u srce primili crno-bijelu boju. Naša pobjeda je u masovnosti i tradiciji koja već traje sedam godina, a kao da je juče počela… S ljubavlju pristupimo da nam ljubav dobrim vrati. Mladi partizani dobro došli – istakao je Petrović.

Nakon zvaničnog otvaranja kampa održan je i prvi trening na terenu Mladosti u Glamočanima.

Smještaj učesnika je u hotelu “San” u Laktašima, a na kampu učestvuju dječaci rođeni između 2009. i 2015. godine.

Treninge će voditi treneri iz omladinske škole Partizana: Zvonko Popović, Zoran Mamić, Dragan Kecman, trener golmana Predrag Jušić, a u ime kluba organizator je Dejan Bogdanović iz marketing službe.

U toku sedmice se očekuje da kamp posjete i skauti Aca Trifunović i član Upravnog odbora Partizana Dragan Trailović.