U organizaciji uprave Rudar Prijedora i Udruženja navijača “Grobari” u Prijedor su doputovali uprava i igrači beogradskog Partizana povodom prijateljske utakmice ova dva kluba.

Prva stanica gostima iz Beograda bio je Nacionalni park “Kozara” i Spomen-kompleks na Mrakovici čiju su izgradnju podržali nekadašnji članovi ovog kluba budući da su davne 1972. godine u Prijedoru odigrali meč humanitarne prirode, a sav prihod od te utakmice uplaćen je za izgradnju spomenika na Mrakovici.

Mladi fudbaler Mihajlo Petrović novinarima je izjavio da im je velika čast što su došli u ovaj grad i što su posjetili ovo mjesto.

-Dosta sam naučio danas ovdje o tim događajima iz 1942. godine jer se o tome malo uči u školi – rekao je Petrović.

Član Upravnog odbora FK Partizan Dragan Trailović izjavio je da su na ovom mjesto došli da bi odali počast mladosti koja je stradala na ovom mjestu u Drugom svjetskom ratu.

– Mnogo je mladosti ostalo ovdje i zato je dužnost svih mladih koji su ovdje da se odužimo prvo njima, a onda i da damo maksimalnu podršku fudbalskom klubu Rudar i gradu Prijedoru – rekao je Trailović.

Druženje sa gostima iz beogradskog kluba nastavljeno je u Hotelu “Prijedor”, održana je “crno-bijela” akademija, posvećena upravo FK Partizan i dolasku u Prijedor nakon 50 godina.

Predsjednik FK Rudar Stanko Vujković najavio je da će tokom ove posjete biti potpisan i sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji koji se odnosi isključivo na stručnu pomoć FK Partizan i na marketing.

Prijateljski meč počinje u 13.00 časova na Gradskom stadionu. Na ovoj utakmici od aktivnog igranja fudbala će se oprostiti Goran Kotaran koji je za Rudar odigrao više od 300 utakmica.