Pojačanje Borca Dino Ćorić, koji je sa Banjalučanima potpisao dvogodišnji ugovor, vjeruje da će pomoći novom klubu da ostvari ambicije u drugom dijelu sezone i da će “crveno-plavi” ponovo izboriti plasman na evropsku scenu.

Dosadašnji kapiten Širokog Brijega, u kojem je proveo gotovo cijelu karijeru (samo šest mjeseci kao junior bio na pozajmici u Posušju) je istakao da se nije mnogo dvoumio gdje će se uhljebiti poslije raskida ugovora sa premijerligašem sa “Pecare”.

– Došao sam u veliki klub svijetle tradicije i vjerujem da ću svojim znanjem i iskustvom uspjeti pomoći Borcu da ponovo izbori mjesto na međunarodnoj sceni. Nisam se mnogo dvoumio oko dolaska na Gradski stadion, jer su čelnici novog kluba bili najkonkretniji. Uz sve to, u Banjaluci sam tokom karijere odigrao dosta utakmica i uvijek sam se lijepo osjećao. Nadam se da će tako biti i sada i da ću se veoma brzo uklopiti u novu sredinu. Borac je za mene veliki izazov u karijeri, ali sam siguran da ću očekivanja čelnika kluba i navijača ispuniti i da ćemo zajedničkim snagama ostvariti zacrtane planove – naglasio je Ćorić koji se odlično snalazi na svim pozicijama na desnoj strani terena.

Kao razlog uzimanja ispisnice u Širokom Brijegu naveo je da je jednostavno došao trenutak kada treba da napravi nešto novo u već dugoj igračkoj karijeri.

– U zrelim sam godinama i došlo je vrijeme za promjenu. Većinu novih saigrača odlično poznajem, a sigurno najbolje Gorana Zakarića sa kojim sa igrao zajedno u Širokom Brijegu. Među mojim novim saigračima ima dosta vrsnih fudbalera i vjerujem da će uz njih i moja karijera nastaviti da ide uzlaznom putanjom – naglasio je fudbaler koji je od 2009. godine neprekidno na “Pecari”.

Za to vrijeme je odigrao 291 utakmicu, od kojih čak 228 u Premijer ligi. Bez obzira na profesionalizam, rastanak sa Širokim Brijegom mu nije lako pao i emotivnom porukom se oprostio od svojih Hercegovaca.

– Kako 12 godina sastaviti u jednu rečenicu?! Jednostavno, ne pronalazim riječi kojima bih opisao period proveden u matičnom klubu. Ne mogu i ne želim nikoga posebno izdvajati – želim da kažem samo jedno veliko hvala. Ovo sigurno nije zbogom, nego samo do viđenja – rekao je Ćorić za “Fejsbuk” stranicu Širokog Brijega.