Fudbalski klub Radnik proslavio je 78. rođendan, a nova uprava na čelu sa predsjednikom Nedeljkom Ćorićem izašla je  sa podacima šta je uradila u proteklom periodu.

Nova uprava je došla 28. jula  kada je situacija bila kritična. Predsjednik Nedeljko Ćorić je naveo probleme sa kojima se uprava srela na startu.

– Klub je bio pred gašenjem. Klupske prostorije su prokišnjavale a sve što je vrijedilo bilo je uništeno. Tereni su bili u lošem stanju. Zatekli smo samo dva seniora i četiri juniora ali smo srećom imali trenera na kojeg možemo da se oslonimo. Uz podršku Mladena Žižovića i ljudi koji se razumiju uspjeli smo da oformimo igrački kadar i krenemo u prvenstvo gdje možemo da budemo zadovoljni. Osvojili smo šesto mjesto i igrali četvrtfinale Kupa BiH. Rezultati bi bili i bolji ali smo željeli da afirmišemo naše igrače, pa je tako u ekipi bilo 16 igrača iz Bijeljine i Semberije- istakao je Ćorić.

Ono što je za klub važno da račun nije bio blokiran uprkos dugovanjima. Ona su sad značajno smanjena.

-Zatekli smo dug od preko tri miliona KM. Čim smo preuzeli klub krenule su tužbe, pokrenuta su potraživanja, ali smo svojim radom uspjeli vratiti povjerenje. Zahvaliću se svim dužnicima kojima su imali razumijevanja, dobavljačima, igračima koji su nastupali. Navešću da je 1. avgusta 2022. godine dug prema dobavljačima bio 298.078 KM a da je danas 204. 278 od čega su oko 194. 000 KM stara dugovanja. Plate su u momentu preuzimanja kasnile sedam mjeseci i imali smo 247. 600 dugovanja prema igračima, a sad je dug 80 000 KM a to je zadnja plata sa doprinosima, dok je ostalo još 20 000 KM reprograma prema bivšim igračima. Za manje od godinu dana značajno smo smanjili dugovanja  i smanjili obaveze prema FS BiH i Fudbalskom savezu Republike Srpske- poručio je predsjednik kluba.

Ćorič se zahvalio trenerima i volonterima koji su dali sebe za ovaj klub, te istakao da je Radnik ušao u edukativni sistem od kojem će imati svi koristi. Takođe pohvalio je marketing tim koji je brojnim akcijama afirmisao klub u gradu i na društvenim mrežema. Zatim je govorio o planovima za budućnost.

-Od grada i  gradske uprave, te privrednika koji stvaraju profit očekujem značajniju pomoć. U ovoj godini za sve što smo uradili nismo nagrađeni već smo kažnjeni. Kad je budžet bio 27 miliona KK, Radnik je imao 400 000 maraka, sad je budžet 67 miliona KM, a mi dobijemo 170. 000. Znam da ima dosta klubova ali mislim da smo zaslužili veću podršku  jer bez nje ne vjerujem da ćemo moći iznijeti naše planove. Klub ne može da knjiži svoja ulaganja u stadion jer nije vlasnik. Ako grad obezbijedi za naše projekte 200.000 KM uprava će isto toliko za infrastukturu.

Zatim je predočio i planove po kojima su potrebna ulaganja u infrastrukturu narednih godina 848. 396 KM

-Naš plan za narednu godinu je hibridni teren gdje bi savez uložio 1.8 miliona a grad dodatnih 500 000 KM. Za ovu sezone hitno je da se urede svlačionice koje su u lošem stanju. Po našim procjenama 60. 000 KM, zatim mehanizacija za održavanje stadiona 53. 000 jer bez toga stadion čak i kad se uradi hibrid će samo da propada ako se ne održava. Nova ograda (20 000), te svlačionice i montažne tribine (130. 000KM) na terenu sa vještačkom travom uz ogradu i asfalt (57 000KM).Od sljedeće sezone pripremamo igrački kadar da se plasiramo za Premijer ligu , te nastavljamo ulafanja u omladinski pogon i dajemo šansu mladima jer smo svjesni da klub dugoročno ne može da živi od grada, gradske uprave, republičkih organa i Vlade Republike Srpske kao i pomoći predsjednika. Moramo imati stabilno finansiranje i da budmoe kao ozbiljno preduzeće koje će da ostvaruje prihode od prodaje igrača. Radbik nestručnim upravljanjem nema nijednu marku od desetine igrača koji su prošli kroz klub. Naš plan je dugoročan u naredne četiri godine. Pozivamo privrednike da nam se pridruže i vide gdje trošimo novac jer je kod nas sve javno, transparentno – dodao je Ćorić

Ćorić je otkrio da je klub prihodovao 1.079.320 Km.

-Moram da se zahvalim Vladi Republike Srpske, Ministarstvu porodice omladine i sporta i predsjedkiku Miloradu Dodiku koji su nas pomogli sa 600 000 KM, zatim Elektro privredi Republike Srpske  100 000, gradska uprava Bijeljina isplatila je 208 000. Od toga mi smo potrošili 350 000 na stara dugovanja, infrastrukturu 150 000, tekuće obaveza 550 000 maraka, te opremu 56 000 KM.

Danas će biti i prigodni koktel za rođendan dok će navijači takođe vatrometom obilježiti rođendan.