Da li će redovna sjednica Skupštine FS RS zakazana za  srijedu 12. aprila, 2018. godine biti obilježena isključivo naplatom visokih putnih i drugih troškova, ćutnjom i ”dizanjem ruku” za sve predloženo, ili će se delegati u okviru analize godišnjih izvještaja kritički osvrnuti na brojne anomalije kojima Mile Kovačević i saradnici vode srpski i BiH fudbal u ponor.

Mile Kovačević je  sve učinio kako bi na rub ponora doveo FK Kozaru iz Gradiške. IO FS RS je u pauzi između jesenjeg i proljetnog dijela sezone, preduzeo sve mjere, uključujući i ubrigavanje finansijske inekcije Napredak i Donjeg Šepka, kako bi ovaj klub predao ”fenjer” Kozari iz Gradiške i poslao je u niži rang takmičenja,  ne mareći što čini teška krivična djela zloupotrebom dodijele  novčanih sredstava Napretku koja najvećim dijelom u  budžet FS RS uplaćuju podjednako svi klubovi Prve lige FS RS.

Kovačević je ono što je odlučio i realizovao, oslobodio je Napredak obaveza uplate kotizacije i službenih lica do kraja sezone 2017/18, a i nekih drugih plaćanja.

Koliko su postupci Kovačevića i saradnika, kriminalni, govori činjenica da je sa saradnicima u cilju krojenja tabela seniorskih ekipa u takmičenjima kojima rukovodi njihov, sada već vidljivo, privatni FS RS. Za prekršaj iz istog i  po istom članu 62 stav 3 DP FS RS,  kaznili su u FS RS, oduzimanjem po 6 bodova i novčanom kaznom od po 2.000 KM, trećeligaši Gorica iz Šipova i Karanovac.

 

Mile Kovačević se pokazao posebno nemoralnim neposredno po donesenim odlukama koje su sakrivene od javnosti, a poslije kojih je bio najugroženiji FK Kozara iz Gradiške. Trenutno Napredak najviše ugrožava Slogu iz Doboja, zahvaljujući sredstvima koje je dodijelio IO FS RS na prijedlog Kovačevića, a sa čim se saglasio predsjednik PFS Doboj, Zlatko Spasojević. On je bio svjestan da će u slučaju da se Napredak osnaži sa 20.000 KM,  Sloga iz Doboja biti ugrožena što je sada i jasno, ali je obavezan na ćutanje jer već godinama prima iz mjeseca u mjesec 1.500 KM na ime naknade kao član IO FS BiH.

Forsiranje Napretka je za sada pokušaj zamjene uloga Kozare i Jedinstva u muškoj seniorskoj kategoriji, dok je prva faza zamjene teza u ženskoj kategoriji počela raspuštanjem ŽFK Kozara iz Gradiške, a biće konačno završena plasmanom ŽFK Jedinstvo iz Žeravice u žensku Premijer ligu BiH.

Ovdje su ideolozi zamjenili uloge jer su osjetili miris novca koji je UEFA plasirala u ženski fudbal u BiH, na ”lijepe oči” sve do ove godine….