Da nam je fudbal na najnižim granama, otkada se lopta kotrlja od poslednjeg rata pa na ovamo, valjda je svima jasno.

Srazmjerno tome  i takva je posjeta na stadionima. Iako barem po tabeli kuva i u vrhu, i na dnu, to nije dovoljan magnet da privuče najzagriženije ljubitelje bubamare na stadione, pa je proteklo 21. kolo na šest mečeva posmatralo 1.030 gledalaca.

Ako znamo da i delegati vole zaokružiti tu brojku, onda je stvarna slika još poraznija, jer je u prosjeku po stadionu bio prisutan 171. gledalac! Tačnije u Mrkonjić Gradu goleadu Zvijezde gledalo je 100, pobjedu “rudara” u Prijedoru 200, remi Sloge i Sutjeske u Doboju 80, trijumf Slavije u Istočnom Sarajevu 200, gradiški remi bez golova Kozare i Napretka 250, dok je na „Predgrađu“ dva lijepa pogotka vidilo 200 ljudi uživo!

Očigledno da korupcija u samom savezu, loša infrastruktura, te na kraju limitirani klubovi sa sumnjivim kvalitetom na terenu više ne mogu ni na prevaru namamiti navijače, pa tribine (gdje ih ima) zjape sablasno prazne.

A, još tragičnije jeste da je na utakmici Opštinske lige Gradiška između Laminaca i Omladinca bilo prisutno 800 gledalaca, gotovo kao u cijelom kolu Srpske!

Iako su Laminci možda i najveće selo u Republici Srpskoj, iako je ovaj meč odlučivao putnika u viši rang takmičenja, treba imati na umu da je ovaj duel gledajući od Premijer Lige BiH pa na dole, tek šesti stepen takmičenja!

U prevodu to znači, da publika želi gledati fudbal u kojem nema prevara, namještanja, sudijskih lakrdija, prodaje utakmica….Kako god bilo, proteklog vikenda elita Srpske stanovala je u Lamincima…..Na ponos FSRS, ili sramotu, presudite sami….