Fudbaleri Borca u sjajnom ambijentu pred oko 7.000 gledalaca ostvarili su pobjedu na premijeri! Čelik je pao (2:0).  Iako je utakmica igrana u noćnom terminu, uslovi za igru bili su jako teški, sparina i vrućina bili su veliki protivnici igračima obje ekipe da možda pokažu i više, ali pobjedi se u zube ne gleda.

U sedmom minutu korner za Borac. U skoku najviši Raspudić, ali lopta odlazi nekoliko centimetara pored desne stative.

Igrao se 15. minut kada je Galešić povukao loptu i sa vrha šesnaesterca uputio bombu, ali na sreću Dehića lopta je prozujala preko prečke. Dva minuta kasnije 1:0 za Borac! Veselinović je uputio dijagonalu na drugu stranu, a Mirković iz voleja sa 7-8 metara pogađa mrežu! Erupcija oduševljenja na Gradskom stadionu!

U 38. minutu Duraković se poigravao, Karić mu je uzeo loptu krenuo sam prema golu, ali nije imao snage za bolji udarac, pa je Dehić zaustavio taj pokušaj.

U 50. minutu Galešić u odličnoj prilici sa 6-7 metara šutira jako, ali Dehić izlazi pravovremno i zaustavlja udarac.

U 56. minutu Galešić petom pronalazi Danilovića, ali njegov udarac je prohujao pored lijeve stative. Pokušao je i Puzigaća iz slobonog udarca u 67. minutu, ali preko gola.

U 69. minutu 2:0! Dujaković je prošao p odesnoj strani, uputio oštar centaršuti, a Galešić u punom trku sa 5 metara pogađa!

BORAC – ČELIK 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Mirković (17), 2:0 Galešić (69). Stadion: Gradski. Gledalaca:  7.000. Sudija: Adis Hasanović (Sarajevo). Pomoćnici: Dragan Kerenović (Prijedor) i Enes Đozić (Sarajevo). Delegat: Samir Ćupina (Sarajevo). Žuti kartoni: V. Danilović (Borac) T. Adilović, Kadrić, Šišić (Čelik).

Borac: Avdukić, Galešić (od 83. Delić), Puzigaća, Dujaković, Raspudić, Karić (od 83. Kunić), V. Danilović (od 66. Radulović), Janičić, Veselinović, Mirković, Guberac.

Čelik: Dehić, Udovičić, Šehić, Hasanhodžić, Duvnjak, T. Adilović, Kadrić, Mehić (od 83. Hafizović), Šabanović (od 88. H. Adilović), Šišić, Duraković.