Fudbaleri Radnika iz Bijeljine vratili su se s priprema u Metkoviću gdje su odigrali dvije prijateljske utakmice i još jednu protiv Čelika u povratku.

Ekipa je na pripremama u Metkoviću boravila deset dana. Odigrala je dvije kontrolne utakmice u kojima je poražena od Neretve 1:2 te Lučkog 1:3, dok je savladala Čelik 2:1 na stadionu “Nemila” u Zenici.

U posljednjem duelu dvostruki strijelac bio je Dejan Živković i upravo je ovaj trijumf pokazao da je razgovor stručnog štaba s igračima tokom pripremnog perioda urodio plodom.

Trener Velibor Đurić je nakon drugog meča imao šta da kaže svojim igračima.

– Bolje je da se loše stvari dešavaju u pripremama nego tokom prvenstva. Sad imamo vremena i prostora da ih ispravljamo i da reagujemo bez posljedica. Imali smo konstruktivan razgovor nakon meča protiv Lučkog u kojem sam naveo da nisam zadovoljan pristupom. Održali smo konstruktivan sastanak na kojem sam im objasnio kako to ne smije da se ponavlja u narednim duelima. Već protiv Čelika to je bilo mnogo bolje. Odigrali smo s puno više energije i zalaganja – istakao je Ćurić.

Ekipa Radnika je pojačana za nastavak sezone, a za stručni štab je najbitnije da je sve prošlo bez povreda. Takođe, tokom boravka u Metkoviću u trenažni ciklus su se vratili i neki lakše povrijeđeni igrači tako da će u finišu stručni štab da ima na raspolaganju kompletan igrački kadar za uigravanje.

– Pripreme smo generalno odradili veoma dobro tako da mogu biti zadovoljan s tim. Naravno nije sve kako želimo, ali do starta drugog dijela ostale su još dvije sedmice. Imamo još da radimo i ispravljamo greške, ali na dobrom smo putu. Sada ćemo malo da osvježimo ekipu i da radimo na uočenim nedostacima iz ovog pripremnog perioda, tako da očekujem da budemo dobri kad počnu zvanični mečevi – istakao je Đurić.

Fudbaleri Radnika generalnu probu za nastavak šampionata imaće naredne subote. Ekipa će odmjeriti snage sa federalnim prvoligašem, ekipom Budućnosti iz Banovića. Upravo ovaj meč biće posljednji test i na njemu će ekipa pokazati kako je radila tokom priprema i šta može da se očekuje u nastavku šampionata Srpske.

Radnik je prvi dio sezone završio na prvoj poziciji, a na otvaranju drugog dijela imaće težak zadatak jer će gostovati u Istočnom Sarajevu protiv Slavije.