Svoj šesti izlazak na međunarodnu scenu fudbaleri Borca okruniće sa nekom jakom ekipom, to je sasvim izvjesno, jer kreću iz prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. “Crveno-plavi” nisu nositelji, i za očekivati je neko solidno evropsko ime, ako bude sreće možda i top!

Svakako da je prvo u redu čuveni sastav Glazgov Rendžersa, velikana Škotske, koji je sezonu u svom šampionatu završio na drugoj poziciji, sa velikim zaostatkom za šampionom Seltikom. Mogući rival je i trećeplasirani tim škotskog šampionata, Motervil, ime manje poznato, ali ništa manje kvalitetno od poznatijeg Glazgova.

Kuglice bi banjalučanima mogle “baciti” i u hladnu Skandinaviju, gdje su potencijalni rivali Malme i Hamarbi iz Švedske, ili možda “čuveni” Rozenberg iz Norveške.

U kombinaciji su i bjeloruski Dinamo iz Minska, te APOEL sa Kipra.

U svojoj istoriji, napoznatije ime Borca u Evropi bio je Anderleht, koji je na kraju i osvojio Kup pobjednika kupova, ali sa porazom u Banjaluci.

Možda bi za pun Gradski, i respekt prema protivniku, svi priželjkivali Glazgov Rendžers. Nisu Škoti što su nekad bili, a Borac bez ikakvog opterećenja mogao bi odigrati barem dobar dvomeč, a dalje ko zna, možda se pojavi u Evropi i 13. avgusta, u sledećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.