Izvršni odbor PFS Banjaluka i zvanično je pod svoje okrilje primio dva nova kluba, koja su došla iz PFS Gradiška, Borac Šibovska i Mladost Bajinci, i oni će u srijedu, 1. avgusta od 18 časova biti žrijebani za novu sezonu!

Ovu vijest nam je potvrdio Draško Ilić, prvi čovjek PFS Banjaluka, odmah po završetku Izvršnog odbora najvećeg fudbalskog tijela u gradu na Vrbasu.

-Neki su priželjkivali da nećemo imati ligu, a eto, sada Banjaluka ima najjaču u regiji. Za sada imamo 15 klubova, ali to nije konačna brojka. Prihvatili smo zahtjeve iz Šibovske i Bajinaca, jer u stvari mi smo spasili dva kluba da se ne ugase! Ne treba to svatiti tragično, jer ni nama nije bilo svejedno, kad su Mineral i Čečava oteti iz naše ingerencije, ali život se nastavio dalje. Sve je to u službi fudbala, ti klubovi su sada u Banjaluci, a ona pripada FSRS. zar nije tako bolje, nego da smo svjedočili da dvije sredine ostanu bez najveće radosti u selu, kada sve stane u čast lopte. Pored ta dva kluba, u Banjaluci je formiran još jedan novi, OFK Spartak, koji ima izuzetno jaku omladinsku školu, i sigurno da sa brojem 15 ulazimo u novu sezonu nikada jači – poručio je Draško Ilić.

Pored 15 klubova zagarantovanih, rodila se još jedna:

-Stavićemo na razmatranje ideju da naša četiri najveća kluba Borac, Krupa, Sloboda Mrkonjić Grad i Željezničar Spot Team formiraju B ekipe i sa njima nastupe u Područnoj ligi. To prije svega radimo zbog tih klubova ,koji imaju bazu za tako nešto, a dobili bi takmičarske utakmice za igrače koji nisu u prvom planu, a sigurno i da motiv ostalih ekipa bio bi ogroman da se pokažu sa tako jakim klubovima. Ideja je mnogo, ali ono što znamo jeste da će bundesliga i te kako biti zanimljiva, i jedva svi čekamo da takmičenje krene – dodao je Draško Ilić, predsjednik PFS Banjaluka.