Zoran Bujić se vraća na “mjesto zločina”!

Nekada britki defanzivac sprema se za drugi mandat na klupi novogradskog prvoligaša, ovaj put sa ambicijom da, kao nekad u igračkim danima, sada sa klupe ispiše istoriju kluba.

Sedam i po godina Zoran Bujić je u dresu Slobode “hapsio” najbolje napadače Republike Srpske. Kao igrač voljenog kluba izborio je plasman u finale Kupa Srpske, a bio je i vicešampion tadašnje Prve lige RS. Sve to sa aktuelnim predsjednikom “crvenih” Mladenom Bosančićem sa kojim je dijelio svlačionicu. NJih dvojica se spremaju da ponovo u tandemu pokušaju da ispišu istoriju najstarijeg kluba Srpske, odnosno da izbore plasman u Premijer ligu BiH. Energični stručnjak za “Glas Srpske” sa posebnim emocijama priča o novom angažmanu.

-Čovjek sam Slobode. Najljepše dane igračke karijere proveo sam na “Mlakvama” gdje sam se formirao kao čovjek i igrač, slobodno to mogu reći. Dužan sam Slobodi. Prvi mandat na klupi mog kluba prije neke četiri godine nije bio uspješan, malo sam se i razočarao jer nisam uspio da ostvarim cilj koji smo tada postavili da se vratimo u Prvu ligu. Tadašnja uprava me nije ispratila. Sada je druga priča. I po tabeli vidite šta nam je želja, najviši rang, Premijer liga. Uvijek volim da kažem ne treba meni uprava pričati koje su ambicije, jer prvi ja pred sebe postavljam najviše ciljeve. Treba da podesimo još par stvari, da igrači prihvate moju viziju i energiju. Neće biti lako na našem putu, ali i predsjednik i ja smo borci, vjerujem i moji igrači i idemo da ispišemo istoriju naše Slobode. Nema imperativa, ali ostavićemo sve da ostvarimo san – poručio je Bujić.

Prozivka na “Mlakvama” zakazana je za ponedjeljak, 23. januara, u 13 časova. Već dva dana kasnije Sloboda će odigrati prvu pripremnu utakmicu protiv banjalučkog Borca. Za sada niko nije napustio tim. Odlazaka će, međutim, biti, a planira se dovođenje šest, sedam novih igrača. Već je dogovoren dolazak jednog napadača i defanzivca čija će imena biti poznata u narednim danima.

-Kompletne pripreme odradićemo u Novom Gradu. Nema potrebe da idemo bilo gdje. Imamo u Prijedoru teren sa umjetnom travom u slučaju lošeg vremena. U planu je da odigramo pet kontrolnih mečeva, osim Borca ostale protivnike još nismo definisali, ali i to će uskoro biti poznato. Moramo malo proširiti roster, prvi dio sezone izguralo je praktično 12 igrača i na to ćemo obratiti pažnju. Imamo sasvim dovoljno vremena – zaključio je Bujić.

Bosančić: Kreće sređivanje terena

Predsjednik Slobode Mladen Bosančić angažovan je na sređivanju stadiona “Mlakve” čiji su glavni i pomoćni teren, odnosno prostorije, bili pod vodom da sve do nedjelje bude “pod konac”. Prvi čovjek Novljana uprkos promjeni na kormilu, ističe da ambicije ostaju iste.

-Cilj zvani Premijer liga, ostaje. Ekipa će biti još jača nego u prvom dijelu sezone. Momke će na prozivci dočekati utegnuto sve što se tiče prostorija, a sredili smo i teren koliko-toliko. Očekujemo pomoć i Fudbalskog saveza Republike Srpske oko finalnog sređivanja oba terena, glavnog i pomoćnog. Radovi počinju u februaru – rekao je Bosančić.

“Glas Srpske”